Филм за живота на Асен Златаров подготвиха ученици от Видин

Снимка: ПГ Асен Златаров

Филм за живота и дейността на българския учен и общественик Асен Златаров бе прожектиран във видинската Регионална библиотека "Михалаки Георгиев". Инициативата е във връзка с годишнината на патрона на училището ни, казаха ученици от Професионалната гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин, които са и организатори на събитието:

"Бяхме на стаж в библиотеката и открихме книги за живота на Асен Златаров. Подготвихме доклад с интересни факти от живота и дейността на патрона ни.... Инициативата е по повод 135 години от рождението на Асен Златаров, ние имахме задача да намерим информация за самия човек, с какво се е занимавал"- споделиха  Кристън Райкова и Ванеса Ваньова. 

Децата се обърнаха към нас за съдействие и за нас бе удоволствие да им помогнем, обясни участието им в инициативата директорът на библиотеката, Десислава Иванова:

"Те издириха много от материалите във фонда на библиотеката. Работиха с основния фонд, работиха с каталозите на  библиотиката, работиха и с други библиотеки, защото Асен Златаров е роден в Хасково." 
Патронният празник на Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин ще бъде отбелязан на 16 февруари.