Неправителствени организации във Видин предлагат граждански мониторинг на социални услуги

В предаването говорим за инициативата на неправителствени организации за граждански мониторинг на социалните услуги в област Видин. Ще се финансира с европейски средства. Ще бъде изработена първо методика за оценка на местните и регионални..

публикувано на 15.03.19 в 19:35
Проблемната тераса, преди да се срути парапетът

Развитие по случая с падналия парапет на жилище във Видин

На 12 март в "Цветовете на деня" по Радио Видин ви запознахме с един случай на паднал парапет  на тераса във Видин. Парапет, за която никой не се погрижи. И решихме да попитаме защо. По думите на домоуправителя на входа  Славей Кирилов ,..

публикувано на 14.03.19 в 15:00

Историческият музей в Оряхово празнува 80-годишен юбилей

Историческият музей в Оряхово празнува своя 80-годишен юбилей . Той е създаден през 1939 г. от Никола Коцев , а днес притежава фонд от над 4 500 експоната. За всички гости учениците от професионалното училище по музика, хореография и изобразително..

публикувано на 14.03.19 в 09:25
Град Видин

Брокер: Ограничено е предлагането на евтини жилища във Видин

Цените на недвижимите имоти в България през последните години бележат ръст. В големите градове като София, Пловдив, Варна и Бургас имотите са значително по-скъпи в сравнение с останалата част на страната. Дори и не толкова осезаемо покачване в цените има..

публикувано на 13.03.19 в 17:16

Спектакълът "Фондацията в операта" на видинска сцена

Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански гостуват отново във Видин. "Фондацията в операта" е спектакълът, който супергрупата ще представи съвместно със Симфониета- Видин и Държавна опера- Стара Загора. Рок музиката,..

публикувано на 13.03.19 в 11:19
Йорданка Благоева, световна рекордьорка по лека атлетика

Йорданка Благоева: Пътят до върха е труден

От 18:00 часа в Залата за изяви на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” във  Видин  ще бъде представена луксозна биографична книга за първата българска световна рекордьорка по лека атлетика  Йорданка Благоева . Автор на книгата  „Босоногата..

публикувано на 12.03.19 в 17:39

Безплатни прегледи за глаукома организират във Видин

Най-важно при глаукома е заболяването да бъде диагностицирано навреме. Затова след 40-годишна възраст е препоръчително да се провеждат профилактични прегледи веднъж годишно. Това обясни в предаването "Направление здраве" началникът на отделението по..

публикувано на 12.03.19 в 16:04

Младежи от Враца ще се учат да организират събития

След успешно проведено обучение през изминалата 2018-а, Младежки център -Враца и тази година ще проведе Обучение "Без план" , което ще въведе десетки младежи, на възраст между 14 и 29 години в основните принципи и стъпки при планирането и организирането..

публикувано на 12.03.19 в 15:15

Защо никой не се погрижи за срутена тераса във Видин

Тераса на апартамент на първи етаж в жилищен комплекс във Видин пада и остава така не малко време. Все още никой не предприема действия по разчистването на терена. Покрай падналата тераса ежедневно минават деца за училището, което се намира отсреща...

публикувано на 12.03.19 в 12:30
По време на състезанието учениците трябваше да направят шопска салата

"Кулинарни войни" във Видин

В Професионалната гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин се проведе много интересно и забавно събитие, наречено "Кулинарни войни" . То е организирано от дванадесетокласниците в учебното заведение по инициатива на методическото обединение..

обновено на 12.03.19 в 11:09