В "Музикална зона" на 02 май 2019 слушаме Джордж Бенсън – 1 част

Джордж Бенсън е американски джаз китарист и певец. Вундеркинд, записал още на десет първия си сингъл. От рано свири с джаз и соул музиканти, като на 21 г. издава първия си албум, в който е лидер. С успешна кариера е в различни стилове като джаз,..

публикувано на 02.05.19 в 09:00
Дебора Бучела /вдясно/ с по-малката си сестра Ева, баща си Хайме Хосе Бучела /вляво/ и отец Пламен Гечев.

Папа Франциск ще даде първо причастие на деца от католическата общност във Видин

Деца от католическата общност във Видин ще получат първо причастие от папа Франциск . Това ще се случи по време на светата литургия в град Раковски, където Светият отец, който пристига на двудневно посещение у нас, ще бъде посрещнат на 6 май,..

публикувано на 01.05.19 в 18:30

Започват празниците на културата "Мездра май 2019"

В Мездра започват традиционните празници на културата "Мездра май" . 46-тото издание на събитието ще бъде открито с фестивала "Магията на Мездра" , който ще осигури сцена за изява на младите таланти от общината, каза кметът Генади Събков: "Мездра е..

публикувано на 01.05.19 в 15:04

Ученици със собствено звукозаписно студио

В рубриката "В училище" гостуваме на видинската езикова гимназия "Йордан Радичков", където ученици и учители обединиха усилията си  в името на музиката. Те създадоха звукозаписно студио, което временно се помещава в стаята на бивше хранилище...

публикувано на 30.04.19 в 16:30
Ива Антонова

Фото-изложба показва лицата на Враца

За празниците във фоайето на читалището във Враца беше открита фото-изложба, наречена "Лицата на Враца". Авторът й е местният фотограф Тони Дуковски. От години той снима врачани, прикован в инвалидната си количка, а те с с обич и благодарност го наричат..

публикувано на 30.04.19 в 14:03

Поменални хора̀ се играят във Видинско на втория ден след Великден

Изключително стар народен обичай се изпълнява на втория ден след Великден край видинското село Градец. Това са т.нар. поменални хора̀ , които се играят за починалите близки в подножието на Алботинския скален манастир. Близо 30 години етнографът в..

публикувано на 29.04.19 в 10:30

В Чипровци показаха 200-годишен килим и паното за папа Франциск

Най-старият килим показаха в Чипровци. Гарибалда е тъкан преди повече от 200 години и бе дарен. За първи път на "Празника на килима" предлагаха местна жива бира. Стотици гости и местни посетиха Празника на килима в Чипровци. Сред..

публикувано на 28.04.19 в 12:45

Христос воскресе, смъртта е победена!

Възкресение Христово е основа на нашата вяра. То е тази първа, най-важна велика истина, с възвестяването на която апостолите започнали своята проповед. Както с кръстната смърт на Христос е извършено очистването на нашите..

публикувано на 28.04.19 в 08:00

Великденски благослов на Видинския митрополит Даниил

Възлюбени в Господа братя и сестри, чеда на богохранимата Видинска епархия, Христос Воскресе! Отново цялата земя се оглася от ликуването на Христовата църква в Пасхалната нощ! Сърцата ни се изпълват с неизречима радост, прославяйки победата..

публикувано на 28.04.19 в 00:05

Антонина Лозанова - момичето, което иска да вдъхновява хората към добро

Днес е Велика събота, денят, в който ставаме свидетели на Възкресението Христово,  на доброто, на прошката и на състраданието. Ден, в който сякаш цялата природа, всичко, което се случва около нас, ни кара да бъдем по-искрени, по-човечни,..

публикувано на 27.04.19 в 18:55