Бабите и дядовците са ключът към щастието на внуците

Проучване на Brigham Young University в САЩ твърди, че бабите или дядовците са ключът към щастието на внуците. Изследването е направено въз основа на въпроси към 408 петокласници за отношенията им с техните баби и дядовци, включително дали те..

публикувано на 04.04.19 в 11:25

В "Музикална зона" на 04 април 2019 слушаме Сергей Рахманинов – 2 част

След емигрирането си в САЩ, Рахманинов създава по-малко произведения, тъй като предимно концертира и дирижира. Вдъхновение за доста от тях получава по време на пребиваването си в Швейцария. Така на бял свят се появяват  Симфония № 3  и  "Рапсодия върху тема..

публикувано на 04.04.19 в 10:54

Кампания в подкрепа на възрастни хора започна във Видин

Великденска благотворителна инициатива в подкрепа на възрастни хора започна във Видин. "Северосплотяване" е продължение на проведените досега няколко акции за подпомагане на нуждаещи се стари хора от Видинска област . Целта ѝ е да бъдат осигурени..

обновено на 03.04.19 в 16:22

Докъде стигна асфалтирането във Видин

Кметът на Община Видин Огнян Ценков направи обиколка на част от готовите обекти, предвидени за асфалтиране в капиталовите разходи за 2019 година. Средствата за ремонтните дейности са 3 милиона лева, отпуснати с постановление на Министерски съвет..

публикувано на 03.04.19 в 14:57

Маратонът на четенето във Враца започна с "Книговище"

Маратон на четенето започна на много места в страната. Инициативата ще продължи до 23 април, а нейн организатор е Българската библиотечно-информационна асоциация. Проявата е посветена на Международния ден на детската книга - 2 април и Международния..

публикувано на 02.04.19 в 15:15

Започна пролетното почистване на Видин

Стартира традиционната кампания за пролетно почистване на Видин. В следващите 16 дни -  до 17-ти април  - местното звено " Чистота ", с помощта на граждани, ще почисти шестте определени района. Ще бъдат осигурени допълнителна транспортна техника и..

обновено на 01.04.19 в 15:09

"Магическа азбука" откриват в библиотеката в Монтана

Нов образователен кът "Магическа азбука" ще бъде открит в Детския отдел на Регионална библиотека "Гео Милев" в Монтана. Неговата цел е да предостави възможност на децата да се докоснат до буквите, а по-големите да затвърдят знанията си от училище,..

публикувано на 01.04.19 в 14:59
Мариолга Цветкова

Мариолга Цветкова: Най-важното е да оставиш следа след себе си

В днешния "Калейдоскоп" имаме среща с Мариолга Цветкова,  една обикновена българска жена с уникално  име, която с гордост си спомня за древната история на своята фамилия.  Мариолга е родена в известния род Бояджийски в Ловеч през 1947 година на 5..

публикувано на 30.03.19 в 20:40

Поход срещу диабета започва от Видин

Поход срещу диабета  започва от Видин днес, 30 март. Целта на инициативата е да насочи вниманието към заболяването при децата и да събере средства за сензори и трансмитери за контрол на кръвната захар, които ще бъдат предоставени на..

обновено на 30.03.19 в 15:45

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин отбелязват празници заедно

В предаването „Едно“ , което се излъчва със съдействието на   Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин към фондация „Подкрепа за реализация“ говорим как в центъра отбелязват празниците заедно. Хората, които ползват предлаганите там..

публикувано на 29.03.19 в 17:54