Мариолга Цветкова

Мариолга Цветкова: Най-важното е да оставиш следа след себе си

В днешния "Калейдоскоп" имаме среща с Мариолга Цветкова,  една обикновена българска жена с уникално  име, която с гордост си спомня за древната история на своята фамилия.  Мариолга е родена в известния род Бояджийски в Ловеч през 1947 година на 5..

публикувано на 30.03.19 в 20:40

Поход срещу диабета започва от Видин

Поход срещу диабета  започва от Видин днес, 30 март. Целта на инициативата е да насочи вниманието към заболяването при децата и да събере средства за сензори и трансмитери за контрол на кръвната захар, които ще бъдат предоставени на..

обновено на 30.03.19 в 15:45

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин отбелязват празници заедно

В предаването „Едно“ , което се излъчва със съдействието на   Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин към фондация „Подкрепа за реализация“ говорим как в центъра отбелязват празниците заедно. Хората, които ползват предлаганите там..

публикувано на 29.03.19 в 17:54

Ивайло Гюров празнува с концерта "Чуйте... сърцето ми!"

Оперният певец Ивайло Гюров ще отбележи 50-годишен юбилей и 30 години на сцена с концерт тази събота в София. Популярният изпълнител, родом от Видинския край, е нарекъл спектакъла "Чуйте...сърцето ми!" : "Всяка една песен, която ще изпея, те са общо..

публикувано на 29.03.19 в 12:56

Българска организация опазва червеногушите гъски

Единственото място на Земята, където червеногушата гъска гнезди, са тундрите на северозападен Сибир. До началото на 70-те години на миналия век видът е зимувал около Каспийско море. Поради смяната на зимните култури в Казахстан преди 80-те години с..

публикувано на 28.03.19 в 17:10

Врачанин с ново видео за природните феномени на България

Ново видео на талантливия Александър Костов от Враца показва от птичи поглед някои от природни феномени на България. С помощта на дрон той е заснел цветовете на уникалната българската природа през пролетта, лятото, есента и зимата. Видеото показва и..

публикувано на 28.03.19 в 11:11

Уличен ремонт разтревожи видинчани 

Нова асфалтова настилка на улица "Иван Кулин" във видинския квартал "Акджамия" притесни хората, които живеят там. Само участък в началото на уличното платно е асфалтиран, но новоположената настилка излиза над нивото на тротоара. Това при дъжд ще..

публикувано на 28.03.19 в 10:06

Експерт: Българинът е пестелив, но не инвестира

Световната седмица на парите се отбелязва за четвърта поредна година в цялата страна. Целта на инициативата е да повиши финансовата грамотност на младите хора, като им даде знания, с които те да могат да вземат правилни финансови решения в бъдеще...

публикувано на 27.03.19 в 17:03

Театърът в Монтана подарява постановка на зрителите за празника си

С надежда актьорите от Монтана посрещаме Международния ден на театъра, каза директорът Любомир Бояджиев. По повод 27 март традиционно се проведе ден на отворени врати, а подаръка към публиката в Монтана е комедията “Срещи в сряда”. 9 актьори..

публикувано на 27.03.19 в 15:47

Отбелязваме Международния ден на театъра

На 27 март отбелязваме Международния ден на театъра. Той се отбелязва от 1961 година по решение на IX- ия конгрес на Международния театрален институт към ЮНЕСКО. Разговаряхме с директора на видинския драматичен театър Дейвид Славчев :  "Чувствам се..

публикувано на 27.03.19 в 13:09