"Цветен литературен салон" тази вечер във Видин

Дружеството на писателите във Видин организира "Цветен литературен салон" по повод празника на местното читалище "Цвят" - 149 години от основаването му. "Това е традиционен литературен салон. Нарекли сме го "цветен", защото е посветен на Цветница-..

публикувано на 10.04.19 в 11:44

Гергана Христова представя "Близо до сърцето" във Враца

"Тя ходи боса по росата и скита по невидимите пътеки на миналото. Отвежда ни към онзи чуден свят, който не винаги помним, но чийто аромат усещаме- дъх на корени, на цветя, на домашно изпечен хляб от ръцете на забравените ни баби" . Така Вероника Ценова..

публикувано на 10.04.19 в 11:27
Предишната дарителската кампания в Ружинци по случай  Коледа.

"Козунак за всеки пенсионер" в Ружинци

17-годишният Кирил Балдев от Пазарджик няма лека съдба, но обича да помага на хората, защото това му носи удовлетворение. От 4 години той се занимава с благотворителност. За Коледа успя да събере и дари на 50 възрастни хора от община Ружинци..

публикувано на 10.04.19 в 09:57

Охранител: Най-често ни търсят заминаващите в чужбина

Демографската криза в страната, както и миграционният поток от по-малките към по-големите населени места е причина за много изоставени имоти, за които няма кой да се грижи. Многото обезлюдени къщи и жилища са привлекателни за крадците. Почти се е..

публикувано на 09.04.19 в 18:01

Първо място за видински математик в ученическа философска конференция

Десетокласникът Цветомир Еремиев от Природо-математическа гимназия "Екзарх Антим Първи" - Видин  спечели първо място в провелата се в Бургас 23-та Национална ученическа философска конференция "Човек и свят". Над 90 ученици от 30 училища в цялата страна..

публикувано на 09.04.19 в 13:30

Гърне с монети за чувал със смет

Почистване на бреговата ивица на язовир Кула от няколко дни прави Станислав Кръстев. Той е доброволен сътрудник към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и наред с обиколките за бракониери, събира и отпадъци.  "В момента сме събрали..

публикувано на 08.04.19 в 16:39

Многоликият Михалаки Георгиев

След Освобождението постепенно в млада България започва икономически възход, който е съпътстван от активен политически и културен живот. Една от личностите, които имат особен принос в този подем е видният общественик, дипломат, финансист, писател и..

публикувано на 08.04.19 в 14:25

Красотата на Видин в снимки

Днес се водят безкрайни спорове дали фотографията е изкуство или средство за създаване на изкуство. С помощта на фотографската техника могат да се направят истински произведения на изкуството, но със същата вероятност може да се построи и бизнес. Но и..

публикувано на 08.04.19 в 11:41

Цигуларката Радмила Петрова-Кръстева: Магията на музиката се случва, когато ѝ вдъхнеш душичка и сърце

В "Калейдоскоп" ви представяме   Радмила Петрова-Кръстева, за която музиката е живота и същността ѝ. Радмила е професионален цигулар, преподавател по цигулка в националното музикално училище "Любомир Пипков" в София. Професионалният ѝ път е свързан и с..

публикувано на 06.04.19 в 20:00

"Наследници на Паскин" подреждат изложба във Видин

Ученици на преподавателя по изобразително изкуство Веселин Маринов Нацин ще представят изложбата "Наследници на Паскин" идната седмица във Видин. Така талантите и техният преподавател ще отбележат 134 години от рождението на световно известния художник..

обновено на 05.04.19 в 17:03