Results: author Miglena Ivanova
Change search
Protodolmens in Sredna Gora

Sunny Gate and the Brothers – unique and unknown megaliths in Sredna Gora Mountain

When one walks across the slopes of the Sredna Gora Mountain, there are plenty of ancient remains, related to paganism. Some of these sites are well-researched; others remain a bit unknown, while third ones sink in mysticism, still hiding..

published on 12/2/17 8:00 AM

Penka Apostollova – bullgarja, e cila e krijoi në Kanada joga-shahun

Penka Apostollova ka emigruar në Kanada gjatë vitit 1990 jo me iniciativë të vet, por pas bashkëshortit të saj. Gjatë asaj kohe – pas rënies së regjimit të kreut të atëhershëm të shtetit Todor Zhivkov, vendi bën hapat e veta të para në rrugën e..

published on 11/27/17 2:21 PM

Alejda Gevara: Bullgaria është një vend i shkëlqyer, ku përshtypje më të madhe më bën komunikimi me njerëzit

Nga data 17 deri më 19 nëntor në Sofje u zhvillua  takimi i 3 ndërkombëtar i vendeve nga Evropa Qendrore dhe Lindore për solidaritet me Kubën me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të mbi 20 shteteve. Organizatorë të forumit qenë Asociacioni për miqësi..

published on 11/26/17 10:50 AM

Penka Apostolova, the Bulgarian woman who created chess yoga in Canada

Penka Apostolova emigrated to Canada in 1990 following the will of her husband. Back at that time when the communist regime of Todor Zhivkov collapsed, Bulgaria embarked on the road to democracy and pluralism in a truly turbulent environment...

published on 11/25/17 8:00 AM
Kisha “Shën Stefani” – vatra bullgare në lagjen e Stambollit “Fenera”

Bashkësia e padukshme: bullgarët e krishterë në Stamboll

Para dekadash bashkësia e krishtere bullgare në Stamboll të Turqisë ishte e madhe. Mirëpo gradualisht shumë njerëz prej saj emigruan jashtë Turqisë – disa u vendosën në Bullgari, disa të tjerë kërkuan bukën e gojës në SHBA-në, Kanadanë dhe..

published on 11/18/17 11:10 AM
Шге St. Stephen Orthodox Church - the cradle of Bulgarian culture in Istanbul's

The invisible community: Bulgarian Christians in Istanbul

Decades ago, the Bulgarian Orthodox community in Istanbul, Turkey, used to be quite numerous, but with time many of its members gradually emigrated from Turkey - fewer of them settled in Bulgaria, while most opted for a future beyond the ocean -..

published on 11/18/17 8:00 AM
Jetëshkrimi i Shenjtorit Kirill Filozof, shekulli XIV

Dorëshkrime të lashta bullgare ruhen në fondet e Bibliotekës Shtetërore Ruse

Në fondet e Bibliotekës Shtetërore Ruse krahas monumenteve të tjera të shkruara unike sllave, ruhen afro 1000 dorëshkrime të lashta bullgare. Për më të moçmet dhe më interesantet prej tyre mësojmë nga bashkëpunëtorja e Degës “Dorëshkrime” dhe..

published on 11/5/17 10:10 AM

Ivana Këllvaçeva – provokimet fotografike të një bullgareje

Njeri i suksesshëm është ai, i cili ka gjetur rrugën e vet profesionale dhe ajo është në harmoni me jetën e tij private. Një njeri i tillë është Ivana Këllvaçeva, fotografitë e së cilës mund të provokojnë buzëqeshje në fytyrat e njerëzve, bile në..

published on 11/4/17 11:25 AM

Ivana Kalvácheva, provocaciones fotográficas de una búlgara en París

Una persona exitosa es aquella que encuentra su vocación y ésta convive en feliz armonía con su vida personal. Ivana Kalvácheva es una de estas personas, que con sus imágenes hace guiños juguetones a la gente y les saca sonrisas incluso en los días más..

published on 11/4/17 9:05 AM

Ivana Kalvacheva – a Bulgarian lady’s photo-provocations in Paris

To be a success one must have found one’s calling, and this calling must coexist in joyful harmony with one’s personal life. Ivana Kalvacheva is just such a success, her photographs offering light-hearted banter that brings a smile to the faces..

published on 11/4/17 8:15 AM