Резултати : Autor Diana Cankova

Rajna Knjaginja – mamia e parë e diplomuar pas Çlirimit

Rajna Knjaginja është e njohur për secilin bullgar si gruaja që ka qëndisur flamurin, i cili symbolizon idealin kombëtar për liri. Por ajo mbetet në histori dhe me diçka tjetër – me misionin e saj bamirës, të cilit i përkushtohet pas Çlirimit. Për punën..

18.08.19 в 14:10 |

Xha Tënjo flet me “zërin” e ventrologut Dimitër Ivanov

Dimitër Ivanov flet me barkun e vet, duke  i shtrënguar buzët dhe duke ruajtur një fytyrë prej guri. Në këtë kohë Xha Tënjo me një gojë të hapur  rregullon botën - jep mësime këshilluese, mërmërit, vë diagnoza. Ventrologu /njeriu që flet me bark/ dhe..

14.08.19 в 14:30 |

Park ekologjik me kafshë të egra pret miq në Dobruxha

Sorkadhe, kaproj, dhi nga Kameruni, derra të egër dhe palloj shijojnë një jetë të lirë  në parkun e sapo hapur ekologjik “Geranea”. Kompleksi me kodra jeshile dhe një panoramë nga Deti i Zi pranon vizitorë, të cilët e pëlqejnë natyrën e bukur dhe kanë..

13.08.19 в 15:42 |

Elica Gjeorgjieva i intrigoi lexuesit francezë me romanin “Kozmonautët vetëm kalojnë”

Një vajzë e cila mëson në një shkollë që mban emrin e një kozmonauti dhe ëndërron të bëhet kozmonaute. Ajo rritet në një kohë kthesë midis dy epokave – midis shkatërrimit të komunizmit dhe demokracisë. Dhe me ndryshimet brenda saj, ndryshojnë dhe pamjet..

07.08.19 в 13:20 |

Kopshti detar në Varna po shndërrohet në një ekspozitë të madhe artistike

Panairi ndërkombëtar i zanateve dhe arteve “Bullgarika” do të shndërrohet për të 23-ën herë me radhë në një vend për shfaqje krijuese. Që nga 1 deri më 21 gusht atje do të marrin pjesë disa prej autorëve më të mirë në fushën e arteve të aplikuara, të..

02.08.19 в 13:02 |

Artistë të rinj nga e gjithë bota eksperimentojnë në Sofje mbi temën “Forma”

Muzikë, kinema, vallëzime – të liruara nga kufizimet akademike, si një impuls momenti dhe frymëzim. Këtë na e propozon festivali i 6 “180 gradë - laborator për një art inovativ” i cili do të mbledhë krijues të rinj nga e gjithë bota...

18.07.19 в 16:04 |
Ivajlla Sopotenska

Ushqimet e së ardhmes - gjithnjë e më të varura nga shkenca

Cili do të jetë ushqimi i së ardhmes? - shkencëtarët po i kërkojnë përgjigjet. Ndryshimet klimatike dhe ritmet e shpejta të rritjes së popullsisë v;në sfidën e radhës përpara shkencëtarëve - të zgjidhin problemin me ushqimin e njerëzimit...

17.07.19 в 12:48 |

“Sofja letrare”: Librat i gjejnë lexuesit e vet bile dhe në transportin urban

Nuk është e detyrueshme që të kesh shumë që të japësh. Këtë e dëshmon një djalë, i cili jeton në një qendër sociale dhe prej 4 vjetëve dhuron jo vetëm ushqim për trupin por dhe për shpirtin. Kiril Balldev i cili është 18-vjeçar është zemra e..

16.07.19 в 13:15 |

Tubimi i organizuar nga banorët e Graovos ringjall traditat dhe kulturën e kësaj krahine

Në luadhet e manastirit pranë vendit të shenjtë të Gigincit /një fshat që ndodhet buzë malit Cërna Gora, Bullgari Perëndimore/ për verë të dytë të radhës banuesit e Graovos organizojnë një festë, me të cilën tregojnë traditat, besimin, folklorin,..

12.07.19 в 13:18 |

Një ekspozitë tregon se mesazhet e para SMS janë shpikur në një burg të qytetit Tërnovo dhe se kur bufi lajmëron për një jetë të re

“Muzeu -  i papritur, i hapur dhe i vizituar”. Kjo është një ekspozitë e jashtëzakonshme e cila e transformon përfytyrimin tonë për për këtë "tempull të kujtesës". Dhe në vend që të tregojë një histori të vetme përmes pasurisë së eksponateve,..

08.07.19 в 16:16 |