Një sërë rekordesh u shënuan në Kampionatin Botëror të Kanotazhit në qytetin bullgar Pllovdiv

Në seritë e Kampionatit Botëror të Kanotazhit për Meshkuj dhe Femra deri në 23 vjeç, që zhvillohet në qytetin Pllovdiv, u përmirësuan 8 rekorde të kampionateve (rekorde jozyrtare botërore). Që me startimin tetëshet..

Sipas Bankës Botërore vendi më i mirë për biznes në Bullgari është qyteti Varna

Bullgaria është një vend mjaftë i mirë për biznes. Këtë e tregon analiza e fundit të Bankës Botërore “Biznesi në BE-në, 2017: Bullgaria, Hungaria dhe Rumania” (“ Doing Business in the EU,2107: Bulgaria,..

Dirigjenti i madh bullgar Mihaill Angellov vdiq në moshën 85 vjeç

Mihaill Angellov ka qenë drejtor dhe dirigjent kryesor i teatrove operistike të qyteteve Plovdiv, Ruse, Burgas, Bllagoevgrad. Në vitet 1961-1991 ai është emëruar në mënyrë të njëpasnjëshme dirigjent,..

Përvjetori i 180-të i lindjes së revolucionarit Vasill Levski tërhoqi një numër rekord të rinjsh nëpër gjurmët e tij

Më 18 korrik shënojmë 180 vjet nga lindja e revolucionarit Vasill Levski. Apostulli i Lirisë Bullgare, siç e quanin bashkëmendimtarët e tij kur akoma ishte gjallë, ndërtoi një rrjet të gjerë të komiteteve..