Sendung auf Deutsch

Резултати : nach Autor Joan Kolev

Përmirësuam kushtet në të cilët do të punojnë mësuesit bullgarë jashtë shtetit

Afro gjashtë muaj – po aq vazhdoi puna e Komisionit për Bullgarët jashtë Shtetit në Legjislaturën e 47-të të Kuvendit Popullor. Përveç prioriteteve të caktuara nga Kryetarja e tij Antoaneta Coneva në fillim të këtij viti, komisioni arriti të..

09.08.22 11:26 |

Antoaneta Zonewa gegenüber „Radio Bulgarien“: Wir haben die Arbeitsbedingungen für bulgarische Lehrer im Ausland verbessert

Etwa sechs Monate - so lange hat die Arbeit des Ausschusses für die Auslandsbulgaren in der 47. Volksversammlung gedauert. Zusätzlich zu den Prioritäten , die seine Vorsitzende Antoaneta Zonewa zu Beginn dieses Jahres umrissen hatte, konnte der..

08.08.22 15:33 |

Një hapësirë për ngjarje në zonën industriale? "Mision i mundshëm"

Korriku dhe gushti-muajt e dashur dhe të preferuar të verës, në të cilat dëshira të ndodhesh në ndonjë plazh mes natyrës larg qytetit, bëhet pothuajse e paevitueshme. Për një pjesë nga kryeqytetasit, pushimi i shumëpritur është një traditë të cilën..

29.07.22 07:15 |

Mit einem Elektromobil in Bulgarien – zunehmend eine „Mission possible“

Saubere Luft hängt weitgehend von den individuellen Bemühungen und von gewissen Entbehrungen eines jeden von uns ab. Diese Tatsache mag zwar etwas beängstigend klingen, aber die Zahl der Menschen, die sich für ein umweltfreundlicheres Leben..

25.07.22 17:04 |
Foto: Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Sarajevë

Ambasadori Valeri Jotov: Tregtia midis Bullgarisë dhe Bosnjë-Hercegovinës u rrit me 27%

Bullgaria është vendi i parë që njohu Bosnjën dhe Hercegovinën e pavarur dhe sovrane në fillim të vitit 1992. Marrëdhëniet diplomatike midis dy vendeve u vendosën në janar 1996 dhe dy muaj më vonë u hap Ambasada e Republikës së Bullgarisë në..

19.07.22 14:15 |

Botschafter Waleri Jotow: Der Warenaustausch zwischen Bulgarien und Bosnien und Herzegowina ist 2021 um 27 % gestiegen

Bulgarien war das erste Land, das Anfang 1992 das unabhängige und souveräne Bosnien und Herzegowina anerkannt hat. Diplomatische Beziehungen zwischen den beiden Ländern wurden im Januar 1996 aufgenommen. Bis heute gibt es keine offenen Fragen in..

19.07.22 14:07 |

Lufta në Ukrainë e vuri në pauzë jetën e gazetës së bullgarëve të Besarabisë

Lufta që ka gati një gjysmë viti që po vlon në Ukrainë, e përballi Evropën me një sërë vendimesh dhe zgjedhjesh të shtyra prej vitesh, ndryshoi fatin e milionë njerëzve në kontinentin evropian. Më shumë se 7 milionë janë refugjatët që u larguan nga..

13.07.22 12:53 |

Ukraine-Krieg wirkt sich auch auf Bulgaren in Bessarabien aus

Der Krieg, der seit fast einem halben Jahr in der Ukraine tobt, hat Europa vor eine Reihe von aufgeschobenen Entscheidungen gestellt und das Schicksal von Millionen Menschen auf dem europäischen Kontinent verändert. Nach Angaben des..

12.07.22 13:38 |

Zemra rrahëse e Sofjes – Pallati Kombëtar i Kulturës

Epoka e re në industrinë kulturore, qendra më e madhe dhe përfaqësive e kongreseve në Bullgari – kjo është fytyra përfaqësive e Pallatit Kombëtar të Kulturës, që ngre shtat në zemrën e kryeqytetit bullgar. Madje ai është më shumë, sepse për katër..

12.07.22 07:15 |

Një platformë online ndihmon njerëzit me probleme në të dëgjuarin

Më se 200 janë gjuhët e shenjave të cilat shfrytëzohen nëpër botë nga 70 milion veta. Tek ne numri i personave me shkalla të ndryshme të humbjes së të dëgjuarit janë përafërsisht 120 mijë. Si pjesë e shoqërisë sonë edhe ata duhet të kenë qasje të..

11.07.22 14:58 |