Podcast in English

author: Darina Grigorova

Le Dimanche de la Pentecôte appelle les chrétiens à la communion…

50 jours après la Résurrection du Christ, les chrétiens orthodoxes marquent traditionnellement la fête de la Pentecôte. Date importante dans la religion chrétienne, elle commémore la venue de l'Esprit Saint, cinquante jours après Pâques. D’après les..

04.06.23 07:10 |

El puerto de Burgas celebra su 120º aniversario

El transporte marítimo es fundamental para la economía de un país, ya que aproximadamente el 80% del comercio mundial se realiza por mar. Esto determina los principales objetivos de la política europea de transportes, que buscan fomentar el uso de este..

26.05.23 11:44 |

Ljubomir Llazarov: Radio Bullgaria ka pasur gjithmonë një standard të lartë, i cili vazhdon edhe sot

Gati 20 vjet më parë, kur mediat elektronike sapo kishin filluar të hynin në hapësirën e internetit, një ekip të rinjsh dhe entuziastësh krijuan një nga faqet më të lexuara të internetit - atë të Radio Bullgarisë. Kryeredaktori ishte gazetari..

13.05.23 13:15 |

Lubomir Lazarov : La qualité du travail à Radio Bulgarie a toujours été à la hauteur

Il y a une vingtaine d’années, lors des premiers balbutiements de l’audiovisuel sur internet, une équipe de jeunes enthousiastes met en place un des sites les plus visités : celui de Radio Bulgarie. Leur rédacteur en chef est Lubomir Lazarov qui..

09.05.23 11:35 |
Lubomir Lazarov

Lubomir Lazarov: At Radio Bulgaria the standard has always been and continues very high

Almost 20 years ago, when electronic media were barely taking their first steps on the web, a team of young and enthusiastic people created one of the most widely read websites – the website of Radio Bulgaria. Its editor-in-chief was journalist..

07.05.23 06:15 |

Shën Gjergji - shenjtori që fiton dhe frymëzon me besimin e tij

Pas festave të mrekullueshme pranverore të krishtera Dita e Llazarit, e Diela e Luleve dhe Ngjallja e Krishtit, është radha e ditës së Shën Gjergjit, kur kisha përkujton ditën e një prej martirëve të saj të parë. Gjergji i ri hyri në ushtri, ku u..

06.05.23 05:30 |
Foto: Sanya Media and Film Group

Një këngë bullgare u luajt në hapjen e Festivalit të parë Ndërkombëtar Kulturor të Trëndafilit në Kinë

Në mesin e parajsës tropikale të ishullit Hainan, në Kinë, Janitca Stamenova dhe Vasilena Vasileva nga Akademia e Muzikës, Valleve dhe Arteve Pamore të Plovdivit "Prof. Asen Diamandiev" hapën Festivalin e Parë Ndërkombëtar Kulturor të Trëndafilit në..

30.04.23 10:45 |

Asenovgrad mirëpret ekspozitën "Ikonat mrekullibërëse dhe reliket e shenjta të Ballkanit"

Muzeu Historik në Asenovgrad feston 940-vjetorin e themelimit të Manastirit të Baçkovos me ekspozitën "Ikonat mrekullibërëse dhe reliket e shenjta të Ballkanit". Manastiri i shenjtë, i themeluar nga Grigorij Bakuriani, për shekuj me radhë ka qenë..

30.04.23 08:55 |
Foto: Facebook / festivalcarpets

Festivali i qilimit të Çiprovcit zbulon teknikat e artit të punimit të tij

Nga 29 prill deri më 1 maj, në sheshin qendror në Çiprovci, prodhuesit vendas të qilimave do të demonstrojnë në tezgjah në natyrë se si është bërë qilimi i famshëm i Çiprovcit. I njohur nga UNESCO si një Trashëgimi Kulturore Botërore, tapeti është i..

29.04.23 11:00 |
Foto: Facebook / seedsfestivalbg

Njohësit e varieteteve të vjetra bullgare shkëmbejnë fara, dru frutore dhe ide në Elin Pelin

Jo shumë larg Sofjes, Kopshti Përrallor i Elin Pelin mirëpret edhe një herë Festivalin i Pavarur i të Shkëmbimit të Lirë të Farërave, Rasatit dhe Fidanëve. Vullnetarët nga “Ekipi i Gjelbër i Bullgarisë” gjatë fundjavave kanë ftuar të gjithë ata që..

29.04.23 09:05 |