Podcast in English

Резултати : author Ivo Ivanov

Thessalonique garde l’esprit des saints frères Cyrille et Méthode

Pour respecter la tradition de la Renaissance, chaque 24 mai, où que les Bulgares se trouvent à travers le monde, ils cherchent un moyen pour rendre hommage aux Saints frères Cyrille et Méthode . Une telle possibilité de..

24.05.22 09:05 |

Qyteti i dy vëllezërve të Selanikut akoma ruan frymën e Shenjtorëve Kirill dhe Metodij

Më 24 maj, sipas traditës rilindëse, kudo qoftë në botë, bullgarët gjejnë gjithmonë një mënyrë për të shprehur respektin e tyre për veprën e Shenjtorëve Kirill dhe Metodij . Një mundësi e tillë për të kombinuar festën me adhurimin e..

24.05.22 08:15 |

Thessaloniki still keeps the spirit of Cyril and Methodius

On May 24 th , it is an old Renaissance tradition to celebrate the work of the holy brothers Cyril and Methodius . On this date Bulgarians, wherever they are in the world, always find a way to pay their respect. One such opportunity to..

24.05.22 07:55 |
Lipsanet e Shenjtorëve Kirill dhe Metodij në kishën “Shën e Diela”, 23 maj 2022

Në gjurmët e vëllezërve të shenjtë Kirill dhe Metodij

Me siguri që sheshi me të njëjtin emër përpara kishës “Shën e Diela” në qendër të Sofjes do të jetë një nga vendet më të gjallëruara mes 23 dhe 25 majit. Mijëra njerëz pritet që të bëjnë homazhe përpara relikteve të mësuesve të lashtë të..

23.05.22 14:46 |

In search of the remains of Saints Cyril and Methodius

On the days from 23 to 25 May, the square in front of the St. Nedelya church, bearing the same name, is probably going to be one of the busiest places in the capital Sofia – thousands are expected to throng to see the relics of the Saints..

23.05.22 13:18 |

Sofía acoge las reliquias de los santos hermanos Cirilo y Metodio

Llegan a Sofía desde el monasterio Esfigmenu, del Monte Athos, las reliquias de los hermanos isoapóstoles Cirilo y Metodio, que serán objeto de una peregrinación popular. Lo ha anunciado así el Santo Sínodo de la Iglesia Ortodoxa de Bulgaria...

23.05.22 11:12 |

La ciudad de los dos Hermanos de Salónica aún guarda el espíritu de Cirilo y Metodio

El 24 de mayo , respetuosos con la tradición del Renacimiento Nacional e indistintamente de la parte del mundo en que estén, los búlgaros encuentran siempre la forma para profesar su respeto a la obra de los santos Cirilo y Metodio . Una..

23.05.22 10:15 |
Kisha „Shën e Diela“

Lipsanet e Shenjtorëve Kirill dhe Metodij priten në Sofje më 23 maj

Lipsanet e Vëllezërve të Shenjtë Kirill dhe Metodij po mbërrijnë në Sofje nga Manastiri Esfigmen i Malit të Shenjtë për adhurim mbarë popullor, njoftoi Sinodi i Shenjtë i Kishës Ortodokse Bullgare. Ato do të ekspozohen në kishën “Shën e Diela” nga..

22.05.22 11:45 |

El 11 de mayo la Iglesia Ortodoxa venera a los santos hermanos Cirilo y Metodio

Los protomaestros eslavos, los hermanos Cirilo y Metodio, fueron canonizados como santos por la Iglesia Ortodoxa Búlgara por la difusión y la traducción de los libros litúrgicos en eslavo antiguo y por su labor como predicadores del cristianismo entre..

11.05.22 07:05 |

Bulgaria will not hold talks with Gazprom under pressure

Natural gas is being used as a political and economic weapon, Bulgarian Minister of Energy Alexander Nikolov said, commenting on halted gas deliveries from Russia. Russia suspends natural gas supplies to Bulgaria "As..

27.04.22 12:58 |