Podcast en français

author: Vida Pironkova

“Kënga lavdëruese” për anëtarësinë e Bullgarisë në Bashkimin Evropian

Filarmonia e Sofjes do të shënojë me një koncert special përvjetorin e dhjetë nga aderimi i Bullgarisë me Bashkimin Evropian. Më 19 janar, ditën e enjte, në sallën Bullgaria do të ketë shfaqje violinistja me famë botërore Klara – Xhumi Kang me violinën..

19.01.17 12:23 |

“Hymn of Praise” to mark anniversary of Bulgarian EU Membership

The Sofia Philharmonic Orchestra is to mark the 10 th anniversary since Bulgaria joined the EU with a special concert. On January 19th in the Bulgaria Hall people would hear the performance of Clara-Jumi Kang and her Stradivarius..

18.01.17 14:18 |

Bulgaristan’ın AB üyeliğine adanan konser

Sofya Filarmonisi Bulgaristan’ın AB üyeliğinin 10. yıldönümünü özel bir konser ile kutlayacak. 19 Ocak günü ‘Bılgariya’ salonunda dünyaca ünlü kemancı Klara – Cumi Kang’ı ve 1708 yılında üretilen ‘Stradivarius’ kemanını dinleyeceğiz. Klara Cumi bir sıra..

17.01.17 16:04 |

Himno de Alabanza por la pertenencia de Bulgaria a la UE

La Filarmónica de Sofía conmemorará con un concierto especial el décimo aniversario de la adhesión de Bulgaria a la UE. El 19 de enero, jueves, en la Sala Bulgaria, el público búlgaro podrá escuchar a la mundialmente conocida violinista, Clara-Jumi Kang,..

17.01.17 14:13 |

BNR Senfoni Orkestrası iki yeni eser sundu

BNR Senfoni Orkestrasının genç orchestra şefi maestro Rosen Gergov masallara inanmıyor ve konserleri için sıradışı ve enteresan bir program hazırladı. 13 Ocak Cuma akşamı “Bulgaria” konser salonunda ihtişamlı bir temsil sundu. İzleyiciler, iki genç..

14.01.17 12:55 |

BNR Symphony Orchestra premieres two works

The young and ambitious chief conductor of the Bulgarian National Radio Symphony Orchestra maestro Rossen Gergov has selected an offbeat and quite intriguing program for the concert of the leading orchestra on 13 January under..

13.01.17 12:40 |

Orkestra simfonike e Radios Kombëtare Bullgare prezanton dy krijime premiere

Dirigjenti i ri dhe shumë ambicioz i Orkestrës Simfonike të Radios Kombëtare Bullgare maestro Rosen Gergov nuk beson në besime dhe ka zgjedhur një program jostandard dhe interesant për koncertin, i cili do të zhvillohet nën shkopin e tij nga..

13.01.17 09:30 |

L’Orchestre symphonique de la Radio nationale présente deux jeunes compositeurs

Le jeune et ambitieux chef de l’Orchestre symphonique de la Radio nationale Rossen Guergov n’est pas superstitieux. Il a choisi le vendredi 13 pour son premier concert dans la salle Bulgaria. Le public aura chance de connaitre les toutes nouvelles..

12.01.17 15:56 |

Për harpisten Ilijana Selimska muzika është mënyra e jetës

Ilijana Selimska e trashëgoi traditat muzikore nga familja. Ajo u diplomua në Akademinë Kombëtare Muzikore “Profesor Panço Vlladigerov” me specialitetin harpë te profesoresha Malina Hristova dhe këndim operistik te docentja Liljana Zhablenska. Pak më..

02.01.17 09:55 |

Mijail Belchev: "¡La canción en Bulgaria está viva!"

El gran cantautor búlgaro Mijail Belchev celebró hace pocos días su 70 cumpleaños con un grandioso concierto en el Palacio Nacional de Cultura, en Sofía. Reunió a amigos y fans suyos para regalarles una velada repleta de bella poesía y música. Sonaron..

02.01.17 09:10 |