Резултати : Autor Veneta Nikollova

Lejdi Strangford për vizitë në spitalin e vet në Karllovo

Lejdi Strangford – anglezja, e cila i donte bullgarët

Menjëherë pas shtypjes së përgjakshme të Kryengritjes së Prillit gjatë vitit 1876/ kundra sundimit osman/, figura të shquara publike evropiane fillojnë një fushatë për të mbrojtur popullsinë bullgare . Mes tyre është dhe një grua, e cila ka shënuar me..

26.10.20 07:05 |

7 ide për shëtitje rreth qytetit Velingrad

Shikoni propozimet tona sesi të gërshetoni shëtitjen tuaj shëndetësore në qytetin Velingrad , i cili është afirmuar si një spa-kryeqytet i Ballkanit, që njiheni me malet e shkëlqyera Rodopi dhe kureshtjet dhe atraksionet aty pranë: Vizitoni liqenin..

25.10.20 08:05 |

Burokracia dhe standardi i dyfishtë janë pengesat kryesore para të huajve në Bullgari

A është gjë e lehtë të lësh mbrapa jetën e vet të mëparshme , që të ndjekësh ëndrrat e veta në Bullgari? Del se jo! Por ia vlen, mendon kiliani Daniel Montiglio . Daniel e takon bashkëshorten e tij të ardhshme në një anije krociere dhe..

16.10.20 15:06 |

Një shëtitje nostalgjike në mëhallën e peshkatarëve në Tutrakan

Qyteti i perëndimeve të diellit, të varkëtarëve dhe të peshkatarëve - kështu është i njohur qyteti Tutrakan - një nga vendet më magnetike nëpër luginën bullgare të lumit Danub. Fotografët e pëlqejnë shumë për shkak të pamjeve drejt lumit, më në..

13.10.20 07:05 |

Nëpër gjurmët dhe sekretet e vendeve të shenjta trake në Rodopet

Dhjetëra vende të shenjta që nga agimi i njerëzimit janë të shpërndara nëpër skajet më të largëta të Rodopeve. Por, për to dihet shumë pak. Shkaku - ato heshtin mes shkëmbinjve dhe shkurreve, larg nga itineraret turistike dhe kureshtja njerëzore, kurse..

09.10.20 07:55 |

Ulpia Oescus – histori për ngritjen dhe shkatërrimin

Dikur ai ka qenë një nga qytetet më të bukura e joshëse përgjatë Danubit. Sot mbeturinat e tij janë të shpërndara mbi një sipërfaqe të madhe në rrethinat e fshatit Gigen. Kolonat e mëdha me kapitel, konzolat e bukura fine dhe blloqet prej mermeri janë të..

06.10.20 05:15 |
Pelikanët rozë në liqenin Atanasovsko

“Gjuetarët e zogjve” në Bullgari

Kur vjen vjeshta, ligatinat dhe lumenjtë tanë mbushen me ulërima të mijëra tufave të zogjve. Ky është sezoni i migrimit, kur shpendët bëhen gati të imigrojnë drejt çerdheve të tyre të dimrit. Në Bullgari janë regjistruar mbi 400 lloje, 26 prej tyre janë..

02.10.20 05:05 |

Agjentët për përjetim të parrezikshëm në aeroport – tanimë dhe tek ne

Në kohëra të covid pandemisë fluturimet me ulje në aeroportet ndërkombëtare janë një përjetim stresues. Por, frika nga e panjohura dhe nga pasiguria nuk janë pengesë për një shumicë njerëzish të bëjnë gati bagazhin e tyre dhe t'i drejtohen..

28.09.20 10:57 |

E kaluara e manastirit Mëglizh është e mbështjellë në mister

Një nga manastiret tona më të bukura është i heshtur në thellësitë e Ballkanit, 2 kilometra në veri nga qyteti i rrethit Mëglizh. Shumë pak janë njerëzit që vijnë këtu larg qendrave tona turistike të përmbushura me njerëz, që të vetmohen dhe të marrin një..

26.09.20 05:05 |

“E reja normale” dhe psikika e fëmijëve - çfarë mund të presim?

A është normale të komunikosh me mësuesit e tu online ose përmes një pengese prej pleksiglasi, të lëvizësh në korridorin e shkollës vetëm në një itinerar të caktuar, të shënuar me shigjeta, të mbash maskë, pas së cilës merr frymë me vështirësi dhe nuk..

21.09.20 10:19 |