Резултати : Autor Gergana Mançeva

Yurtdışındaki Bulgarlar kalplerinde Bulgaristan sevgisi ile 22 Eylül’ü kutluyor

22 Eylül 1908 günü yeni tarihimize altın harflerle yazılı bir tarihtir. Bu eski başkent Veliko Tırnovo’da “Sveti 40 Mıçenitsi” kilisesinde Bulgaristan’ın bağımsızlığının ilan edildiği gündür. Bu güne şarkılar adanmamış, kahramanları efsanelerde de..

22.09.20 09:05 |

Me Bullgarinë në zemër edhe bullgarët jashtë shënojnë Ditën e Pavarësisë

Data 22 shtator 1908 është shkruar me shkronja të arta në historinë tonë të re. Kjo është Dita e Pavarësisë së Bullgarisë, e shpallur solemnisht në kishën “40 martirët e Shenjtë” në kryeqytetin e vjetër Veliko Tërnovo. Kjo ditë nuk përmendet në këngët..

22.09.20 07:10 |

17 shtatori - festë e virtyteve shpirtërore dhe е kryeqytetit tonë Sofja

Më 17 shtator Kisha Ortodokse Bullgare nderon kujtimin e tre motrave Besa, Shpresa dhe Dashuria dhe të nënës së tyre Sofia, të cilat vdesin për shkak të besimit të tyre në fenë e krishtere gjatë vitit 126 gjatë kohës së perandorit romak Adrian...

17.09.20 11:05 |

Yeni ders yılı okullarda başladı, gerekli durumlarda uzaktan eğitime geçilebilir

15 Eylül’de Bulgaristan’da okullar kapılarını yeniden çocuklara açtı. Mart ayında koronavirüs vakalarının patlak vermesi ardından okullar uzaktan eğitime geçti. Böylece öğrenciler ilk defa okulun kapısından geçmiş oldu. Uzun süre ebeveyn ve..

15.09.20 16:32 |

Fshati bullgar bëhet gjithnjë e më tërheqës, propozon shtëpi pa qira

“Përshëndetje, ne jemi familje me dy fëmijë, kërkojmë një shtëpi të vogël në fshat. Bashkëshorti im është mjeshtër hidraulik dhe mund të transferohemi për të jetuar në çdo një rajon të Bullgarisë, mjaft që të gjejmë ndonjë pronë të përshtatshme për..

10.09.20 15:32 |

Köyler gittikçe daha çekici oluyor

" Merhabalar, biz iki çocuklu bir aileyiz, küçük bir köy evi arıyoruz. Kocam su tesisatı uzmanı olduğu için Bulgaristan’ın her bölgesine yerleşebiliriz, yeter ki avlusu olan  uygun bir evi bulalım.’ Bu, facebook ortamında kurulan özel..

09.09.20 17:53 |

Pikë BG - këngë për dashuri dhe rebelim

“Pikë BG është një projekt akustik për këngë të reja të qytetit ( “këngët e qytetit” është një gjini muzikore e përhapur në Bullgari në fillim të shekullit XX) - në këtë mënyrë e përcaktojnë veten e vet katër themeluesit dhe autorë në grup Todor..

09.09.20 11:09 |

Mylèna Atanassova-me një vend të rezervuar në botën e modës së lartë

“Shija kultivohet. Eleganca është lumturi” - kështu me këshilla për elegancë në çdo gjë dhe kudo fillon rruga drejt suksesit në botën e modës së lartë të Mylèna Atanassovës.  Bullgarja prej viteve shpërndan angazhimet dhe kohën e vet midis..

04.09.20 11:53 |
Georgi Mitev – “Natë yjeplotë mbi Passo di Giau”

Fotoekspozita “Drejtime” - një kaleidoskop shumëngjyrësh i botës moderne

Në qoftë se kaloni përmes kopshtit të njohur “Kristal” në Sofje, patjetër duhet të devijoni pak dhe të shikoni ekspozitën fotografike, e cila u hap zyrtarisht  në ditën e parë të muajit shtator. Ekspozita është e quajtur “Drejtime” dhe deri më 14..

02.09.20 11:53 |
Georgi Mitev -

"Yönler" fotoğraf sergisi – çağdaş dünyamızın kaleydoskopu

Yolunuz başkent Sofya'da ünlü “Kristal” bahçesinden geçerse mutlaka 1 Eylül’de açılan bir fotoğraf sergisini ziyaret edin. “Yönler” sergisi 14 Eylül'e kadar açık olacak ve Dışişleri Bakanı nezdindeki Devlet Kültür Enstütüsünün düzenlediği fotoğraf..

01.09.20 20:53 |