Резултати : Autor Diana Cankova

Dy raste të mutacionit të Covid-19 në Bullgarinë Veriore

“Tek dy gra në Bullgarinë Veriore me variantin britanik të Covid-19 u zbulua një mutacion i cili është në fillimin e proteinës spike në thumb“, informoi në brifingun e autoriteteve shëndetësore profesori Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës Kombëtare mbi..

16.04.21 15:48 |

Ivet Ardelean - një grua bullgare në Amerikë me një kurorë dhe uniformë

Ajo ka disa muaj që ka veshur një uniformë policie, por ky nuk është roli i saj i vetëm. Kur nuk xhiron skena veprimi, punon mbi veshjet nga koleksioni i saj i modës dhe kohë pas kohe kthehet në një ushtar të vërtetë. Me një kurorë reale ose..

09.04.21 09:22 |

Çfarë presin të rinjtë nga qeveria e ardhshme e Bullgarisë

Më 4 prill në Bullgari u zhvilluan zgjedhje për Legjislaturën e 45-të të Kuvendit Popullor. Gjatë protestave të verës në vitin 2020 kundër qeverisë të rinjtë ishin forca kryesore lëvizëse.  Çfarë presin të rinjtë nga pushtetarët e ardhshëm të cilët do..

05.04.21 10:29 |
Profesori Kostadin Angjellov

Ministri i Shëndetësisë: Kulmi i valës së tretë të Covid-19, për disa javë gjërat do të rregullohen

“Jemi të vendosur në krye të pikut, po fillojmë të ecim në pjesën më të lartë të pllajës dhe situata pritet të mbetet kështu në ditët në vijim.” Në këtë mënyrë  ministri i shëndetësisë profesori Kostadin Angjellov e karakterizoi situatën me valën e tretë..

01.04.21 13:48 |

Gjimnastеt bullgarе synojnë medalje të arta në Kupën Botërore të Gjimnastikës Ritmike në Sofje

Salla më e madhe sportive në vendin tonë do të ndezë dritat e saj festive për të mirëpritur elitën e gjimnastikës ritmike botërore nga 26 deri më 28 mars. Gjashtëdhjetë e një gjimnaste individuale dhe 11 ansamble nga 35 vende do të..

26.03.21 07:15 |

Vala e tretë e koronavirusit prek të rinjtë, gratë shtatzëna dhe familje të tëra

Familje të tëra, shumë nënë dhe gra me barrë janë të sëmura me koronavirus si dhe shumë njerëz të rinj gjenden në spital, njoftoi në brifingun e rregullt të autoriteteve shëndetësore ministri i shëndetësisë profesori Kostadin Angjellov. Sipas..

25.03.21 14:33 |

Një bllokim dhjetëditor që nga dita e hënë në të gjithë Bullgarinë

Që nga dita e hënë (22.03) deri në fund të muajit mars bllokimi  vendoset në të gjithë vendin për shkak të përhapjes kërcënuese të koronavirusit dhe presionit mbi sistemin e shëndetësisë. Shumica e pikave të shitjes si dhe pjesa më e madhe e..

18.03.21 14:32 |

Komisioni Evropian ka miratuar një Strategji për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara 2021-2030

Trotuare të larta, pragje dhe rampa të paarritshme të cilat të çojnë në askund; mungesë të përfitimeve sociale dhe vendeve të mjaftueshme të punës; varfëri dhe mosinteresim institucional - personat me aftësi të kufizuara çdo ditë provojnë mbi..

16.03.21 12:28 |
Gjenerali Vencislla Mutafçijski

Rritje e shpejtë e vdekshmërisë nga Covid-19

Me 53 për qind u rrit vdekshmëria nga koronavirusi në krahasim me javën e kaluar, njoftoi në brifingun e rregullt për përhapjen e koronaviruisit gjenerali Vencislla Mutafçijski, udhëheqës i Shtabit Operativ Kombëtar. Që prej dy javëve shihet një..

11.03.21 13:29 |

Një interes rekord jashtë vendit për zgjedhjet parlamentare

Në votimin e ardhshëm parlamentar gati 200 mijë bullgarë pritet të qëndrojnë përpara kutive të votimit jashtë vendit. Por, një pjesë e madhe prej tyre nuk do të mund të ushtrojnë të drejtën e tyre kushtetuese për të votuar për shkak të një..

09.03.21 10:27 |