Резултати : Autor Allbena Bezovska

Integrali i Rachmaninovit - album i ri dhe sukses i ri i madh për dyshen e pianistëve Aglika Genova dhe Ljuben Dimitrov

“Kjo është thjeshtë e shkëlqyer! Kjo muzikë kërkon virtuozë të vërtetë. Genova & Dimitrov janë ekzekutuesit më të përshtatshëm, të cilët i kanë krijuar këto incizime si një histori të vërtetë dashurie. Njeriu mund ta zbulojë këtë në çdo një..

05.04.20 07:10 |
Simeon Shterev

U nda nga jeta Simeon Shterevi – njeri prej muzikantëve të mëdhenj xhaz në Bullgari

Më 26 mars u nda nga jeta profesori Simeon Shterev – flautist, pedagog dhe kompozitor, njeri prej muzikantëve më të mëdhenj xhaz në Bullgari. Ai lindi më 24 tetor të vitit 1943 në Sofje. Mbaroi Akademinë Kombëtare Muzikore në Sofje si muzikant..

27.03.20 13:16 |

Kori i fëmijëve pranë Radios Kombëtare Bullgare sot mbush 60 vjet

“Koncerti në sallën numër 1 të Pallatit Kombëtar të Kulturës, i cili i kushtohet këtij përvjetori shtyhet, por le të jemi së bashku në mendimet tona lidhur me këtë ditë – koristët e tanishëm si dhe ish-koristët, në Bullgari dhe nëpër botë. Dhe le të..

21.03.20 06:00 |

Pejo Peev – për albumin e tij të ri dhe për takimet e rëndësishme profesionale

“Takimet” është titulli i albumit të dytë vetjak të Pejo Peevit – një muzikant i shkëlqyer, solist i Orkestrës për Muzikë Popullore pranë Radios Kombëtare Bullgare. Ai është një nga interpretuesit më të kërkuar popullorë tek ne. Përveç se i bie..

19.03.20 14:29 |

Folklori ugrofin е takon atë bullgar në albumin e parë të Emmi Kujanpää

Në se në të vërtetë “të gjithët vijmë nga fëmijëria jonë”, atëherë Emmi Kujanpää me siguri mbart një pjesë prej kulturës muzikore të Republikës së Karelisë – trashëgimia e saj nga prindërit e nënës. Sa i përket interesit të finlandezes së re për folklorin..

18.03.20 14:39 |

Orkestra “Dianopolis” – thesar kulturor në një qytet të vogël bullgar

Dianopolis është një nga emrat e vjetër të qytetit të sotëm Jamboll, të krijuar aty rreth vitit 293. Atëherë perandori  Dioklecian i viziton këto vende dhe i mahnitur nga natyra e bukur, vendos të themelojë qytet. I jep emrin Diospolis. Më vonë..

12.03.20 13:44 |

Albena Petrovic-Vratchanska: Profesioni i kompozitorit nuk është prioritet i gjinisë së fortë

Më 8 Mars - Dita Ndërkombëtare e Gruas, për herë të parë në historinë e vet shoqëria muzikore e Bashkimit Evropian të Radio-Televizioneve (EBU) organizoi “Ditë të Grave në Muzikë”. Bashkë me akoma 400 radiostacione të tjera prej 38 shteteve, Radioja..

08.03.20 10:10 |

Pianisti Ljudmill Angellov prezanton nxënësit e vet të dekoruar nga klasa e tij mjeshtërore në NBU

Pianisti Ljudmill Angellov është mes interpretuesve më të njohur modernë bullgarë. Ai ka ekzekutuar në skenat më prestigjioze botërore nën shkopin e disa prej dirigjentëve më të mëdhenj . Ka përfunduar studimet e tij në Shkollën Kombëtare Muzikore..

06.03.20 12:59 |

“Orenda” – një kor i vogël bullgar në Paris

I krijuar në Paris, grupi interpreton këngë popullore bullgare me orkestrim të kompozitorëve tanë të njohur, si dhe këngë ortodokse. Drejtuese është Stefka Miteva – këngëtare, autore e këngëve dhe e aranzhimeve, mësuese në lëndën e muzikës dhe të teorisë..

23.02.20 11:30 |

Në atdhe mora një përgatitje serioze profesionale, kurse në Vjenë u zhvillova si muzikant

Profesor në degën e dirigjimit operistik  në Universitetin për Muzikë dhe Arte Skenike në Vjenë Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, dirigjent i parë i ftuar në Opera na Zamku - Poloni, pjesëmarrës i përhershëm në International Opera Music..

06.02.20 13:45 |