*0v,ld(r"Ǥ"Ǥx"Ǥ Ǥ𚴤H"Ǥ/blagoevgrad/Idei_Interesi_Biznes/broadcasts){H retu"Ǥx"Ǥ"Ǥ"Ǥ8ɤ"ǤЗдравен компасargUϣ:݌& if"Ǥ"ǤP#Ǥx"Ǥ(#Ǥ/blagoevgrad/zdraven-kompas/broadcastsUX t.srh#ǤP#Ǥ#Ǥ"Ǥ#ǤАз, Буки, Ведиdocume_71. 'ht#Ǥ#Ǥ $ǤP#ǤDcͤ$Ǥ/blagoevgrad/Az_Buki/broadcastm! 'Pa8$Ǥ $Ǥ$Ǥ#Ǥh$ǤПриемна в ефирhttpE/4^&book$Ǥ$Ǥ$Ǥ $Ǥ$Ǥ/blagoevgrad/priemna-v-efir/broadcastc냻+func%Ǥ$Ǥp%Ǥ$Ǥ@%Ǥ/var/www/html/bnr/app/BNR/View/header.html.creW ));t.%Ǥp%Ǥ%Ǥ$Ǥ%Ǥe8ce14eb45298d8e5afcb83a4c2fb06162d3a16f.inser68!; &Ǥ%ǤX&Ǥp%Ǥ0&Ǥ3312865406601367c919c09-33414459site="sq" class='search-page' >
Programi i ditës

author: Desisllava Semkovska

Kartolinat e reja QSL të BNR-së për vitin 2024 tashmë janë fakt!

Përshëndetje te dashur miq! Kemi kënaqësinë t'ju informojmë se me bashkëpunimin e Ministrisë së Turizmit të Republikës së Bullgarisë tashmë janë bërë fakt kartolinat QSL të Radios Kombëtare Bullgare (BNR) për vitin 2024. Dy seritë e reja..

09.04.24 05:05 |
Godina e „Radio Sofjes“

Kur BNR fliste polonisht

Sot programi i gjuhëve të huaja të BNR - "Radio Bulgaria" - "flet" në 11 gjuhë. Me kalimin e viteve disa janë shtuar, të tjera janë hequr nga numri total... I tillë është edhe fati i programeve në polonisht . Ato transmetoheshin në "Radio Sofje", siç..

16.02.24 07:30 |

Bukuria dhe emocioni i ngjyrave në ekspozitën e re të piktores Petja Ilieva

36 piktura të krijueses Petja Ilieva shkëlqejnë në Sallën e Mermerit të Kuvendit Popullor. Ekspozita e titulluar "Ngjyra dhe energji" i çon vizitorët në cepa të ndryshme të botës dhe shpalos emocionet e gëzuara shumëngjyrëshe të krijueses së..

07.02.24 15:55 |

Zakonet rome u treguan në Radion Kombëtare Bullgare

Më 14 janar, komuniteti rom në Bullgari kremton festën e tij më të rëndësishme - Ditën e Vasilit. Për të ndarë traditat e folklorit rom në pritjen e Vitit të Ri të Romëve , siç është e njohur gjithashtu festa, në Radion Kombëtare Bullgare (BNR) erdhën..

12.01.24 17:10 |
Foto: Desisllava Semkovska

Kartolinat QSL të Radio Bullgarisë

Në ambientet radiodashëse pranohet dërgimi dhe marrja e të ashtuquajturave  Kartolina  QSL – konfirmim  me  shkrim  i  nj ë lidhje  radioje  t ë realizuar . Emri rrjedh nga kodi në të cilin "QSL?" do të thotë "A konfirmoni pranimin?" dhe..

10.01.24 07:30 |

Kësmetet e byrekut – nga burbuqet e thanës e deri më sot

Një byrek fati është gjithmonë i pranishëm në tryezën bullgare në fillim të Vitit të Ri. Pjata tradicionale për vendin tonë përbëhet nga shtresa brumi me mbushje djathë, vezë dhe gjalpë. Mund të jetë edhe me lloje të ndryshme mishi, presh, spinaq apo..

31.12.23 15:15 |

Veska Çerneva dhe flokët e saj prej letre

Me të rënë bora e parë, Veska Çerneva fillon të krijojë përrallën e saj të bardhë. Duke përdorur gërshërët dhe letrën më të thjeshtë, ajo ka krijuar mbi 5300 flokë të shkëlqyer dëbore - një arritje e pakrahasueshme kudo në botë. Në fakt, jeta e saj ka..

27.12.23 10:35 |
Foto: Ralica Kollarova

Bullgaria merr pjesë për herë të parë në "Festivalin e Pemëve" në Indiana

"Festival i Pemëve" (2023 FESTIVAL OF TREES) në Indiana, SHBA shfaq në sallat e Muzeut Historik (Historical Society Museum) në qytet 78 pemët e Krishtlindjeve të dekoruara nga disa prej shoqatave, kompanive dhe organizatave më të mëdha dhe më të famshme..

01.12.23 07:25 |

Gratë dhe simbolet e Bashkimit

Dy gra janë të lidhura pazgjidhshmërisht në mendjet e bullgarëve me një nga datat më të rëndësishme në historinë tonë – Bashkimin e Rumelisë Lindore me Principatën e Bullgarisë më 6 shtator 1885 . Dhe ndërsa në betejat e tjera çlirimtare zonjat..

06.09.23 10:10 |
Maria Gusejnova dhe vajza e saj Diana Alizada në studion e Radio Bullgarisë

Bullgarët në Azerbajxhan janë një urë lidhëse në marrëdhëniet dypalëshe

Megjithëse Bullgaria është ndër vendet e para që njohu pavarësinë e Republikës së Azerbajxhanit në vitin 1991 dhe vendosi marrëdhënie diplomatike me të, pikërisht vizita zyrtare e presidentit të atëhershëm Gejdar Alijev në vendin tonë katër vjet më..

26.08.23 13:10 |