Резултати : Autor Ajshe Ljatif

Kur robotët shpëtojnë jetë dhe ndërmarrje

Kur kontakti midis njerëzve duhet të jetë minimal robotët shpëtojnë jetë dhe ndërmarrje. Sidoqoftë kur kriza me koronavirusin do të mbarojë a nuk do të rrisin prapë papunësinë? Gjithnjë e më shumë veprimet tona të përditshme po..

15.02.21 07:15 |

Kriza me Covid-19 goditi rëndë dhe shtëpitë turistike

Pandemia me koronovirusin shkaktoi një kolaps të paparë në industrinë e turizmit, që siguron rreth 12% nga Produkti i Brendshëm Bruto të vendit. Ata të cilët punojnë në degë alarmojnë, se gjatë vitit të kaluar vizitorët dhe qarkullimi në shtëpitë e..

25.01.21 12:28 |

Sa do të kushtojë buka?

Korrja e grurit është aty nga fundi i vet, por për shkak të kushteve klimatike rendimenti i pritur në Bullgari do të jetë me 1,5 milionë tonë më pak nga viti i kaluar. Por, pyetja logjike të cilën ne ja drejtojmë vetes është a do të shtrenjtohet buka?..

24.07.20 10:49 |

Pas një mungese njëqindvjeçare shpargu përsëri është në Bullgari

E quajnë shpargun "perime për mbretër", sepse ka arritur të mahnisë me shijen e vet të butë Mbretin Diell, Luigji XIV. Ai kaq shumë i ka pëlqyer këto perime saqë i ka detyruar kopshtarët e vet t’i risin gjatë gjithë vitit, që të mund ta ketë përherë..

15.07.20 17:39 |

Ushqimi është një faktor kyç për parandalimin e sëmundjeve vdekjeprurëse mes bullgarëve

Bullgaria është në një nga vendet e para mes shteteve në Evropë për nga mortaliteti, të shkaktuar nga ushqimi jo i shëndetshëm. Vendi ynë është i 12 nga përgjithësisht 51 shtete, të përfshira në një studim të universitetit “Friedrich Schiller” në Jena të..

06.03.19 13:48 |