Programi i ditës

author: Diljana Traçeva

Shpallen fituesit e konkursit të Radios Kombëtare Bullgare për Këngën e Re Bullgare "Pranvera"

Konkursi i Radios Kombëtare Bullgare (BNR) për Këngën e Re Bullgare "Pranvera" u mbajt për të 55-tën herë. Që nga fillimi i tij në vitin 1970, ky forum muzikor stimulon vazhdimisht autorët dhe interpretuesit vendas për të krijuar muzikë të re. Çmimet..

30.05.24 06:15 |

“Universi” – takon edhe një herë botët muzikore të Mihaella Marinovës dhe Ljubo Kirovit

Dy emra yjesh nga dy breza të muzikës bullgare - Ljubo Kirov dhe Mihaella Marinova - po takohen sërish. Së bashku i dëgjuam për herë të parë në vitin 2020 në versione duete në këngën tashmë hit të Ljubo Kirovit "Mundem". Ishte një sukses i tillë..

29.05.24 06:35 |
Grupi Vokal

Koncerti pranveror i formacionit “Radiodeca” i kushtohet kompozitorit Krasimir Miletkov

Muzikantët më të vegjël në Radion Kombëtare Bullgare (BNR) nga Grupi Vokal i Fëmijëve "Radiodeca" me dirigjente Ilina Todorova - prezantojnë koncertin e tyre tradicional pranveror. Ai i kushtohet 70 vjetorit të kompozitorit Krasimir Miletkov, i cili..

28.05.24 11:29 |

"Burnout" – një koktej i freskët pop, country, blues dhe... pak xhaz

Është vetëm fillimi i javës së punës dhe tashmë ndihemi të lodhur, të djegur në punën tonë... Kështu që kënga e Grafa “Burnout” është vetëm për ne! Herët a vonë, të gjithë mund ta njohin veten në personazhin e "Burnout" si një nevojë për ta..

27.05.24 06:05 |

“Dashuria” - një këngë e re e grupit “Fandango”

Grupi “Fandango” prezanton​​ këngën “Dashuri” nga albumi i fundit "Si zogjtë". Kjo është një nga këngët e fundit të regjistruara për të. Autori i muzikës dhe i tekstit është solisti vokal i formacionit - Hristo Stefanov, aranzhimi është i gjithë..

19.04.24 11:47 |

Kitaristi Angell Demirev prezanton muzikë origjinale në një koncert

Angell Demirev është një kitarist, muzika e të cilit thur motive etnike jo vetëm nga Bullgaria dhe Ballkani, por nga vende dhe kultura shumë më të largëta. Sipas tij, bëhet fjalë për kërkime shpirtërore dhe për komunikim me instrumentin. Edhe pse..

16.04.24 11:35 |
JazzBoree

Folklori bullgar dhe xhazi në këngën debutuese të grupit JazzBoree

Formacioni i ri etno-xhaz JazzBoree bën një përshtypje të fortë me këngën e tyre debutuese "Dos, dos, Done".Savina Pllamenovën e njohim si një këngëtare popullore e cila gjithashtu e do xhazin. Gjatë viteve ajo ishte pjesë e ansambleve të ndryshme..

10.04.24 07:05 |

"Sa urrej" - një këngë e re nga projekti "Artistët që këndojnë"

Kënga më e fundit, e 36-ta me radhë nga projekti "Artistët që këndojnë" të producentit Igor Markovski titullohet "Sa urrej". Këngëtarja Mariana Popova është nga ato fytyra të njohura nga bota artistike bullgare që interpretojnë këngë të bukura të..

09.04.24 08:15 |

"Për ty"

Sllavin Sllavçev prej kohësh njihet si një nga zërat më madhështor të brezit të tij në muzikën bullgare, dhe jo vetëm në sferën e rock-ut, siç duket edhe nga kënga e tij e fundit "Py ty". Ajo shënon disa momente të reja në zhvillimin e Sllavinit:..

04.04.24 08:20 |

Grupi P.I.F. dhe kënga e tyre më е fundit “Të çmendur”

Grupi P.I.F. vazhdon të realizojë këngë të reja pas humbjes së drejtuesit dhe autor kryesor të muzikës - Dimo ​​Stojanov. Edhe më sot kolegët e tij vazhdojnë të ndjekin konceptin e tij të tingëllimit të këngëve të grupit. Kështu është edhe me këngën..

02.04.24 08:10 |