Programi i ditës

author: Zornica Bliznashka

Në fokusin e Evropës - përvjetori i luftës në Ukrainë, NATO dhe sfidat dhe të panjohurat e reja pas fjalimit të Trump

Në prag të përvjetorit të dytë të luftës midis Rusisë dhe Ukrainës, si dhe në vitin e një numri zgjedhjesh kyçe për të ardhmen e botës - për presidentin amerikan dhe për një përbërje të re të institucioneve evropiane, si dhe në vitin e përvjetorit të..

21.02.24 08:40 |

Pozicioni i Bullgarisë për rregullimin e teknologjive të reja gjenomike, të quajtura "OMGJ-të e reja", nuk është ende i qartë

Ende nuk është e qartë se si do të votojë Bullgaria më 11 janar në Bruksel, kur do të mbahet një takim i Këshillit të Ministrave të Mjedisit të Shteteve Anëtare të Bashkimit Evropian - pro ose kundër futjes së rregulloreve për teknologjitë e reja..

10.01.24 13:25 |
Nadezhda Stojçeva

Nadezhda Stojçeva: Ligjvënësi dhe të gjithë ne kemi borxh të madh sa i përket përdhunimit

Lufta kundër dhunës ndaj grave vazhdon të jetë një temë kryesore për të gjitha institucionet evropiane, të cilat përveç valëvitjes së flamujve me ngjyrë portokalli në shenjë mbështetjeje, kërkuan edhe avancimin e legjislacionit për këtë temë në Evropë...

29.11.23 14:25 |

Pse janë të rëndësishme kuotat për kapjen e harengës së vogël dhe shojzës së detit në Detin e Zi si për Evropën, ashtu edhe për Bullgarinë?

Parlamenti Evropian bëri thirrje për më shumë qartësi se çfarë lloj ushqimesh deti nga Kina mund të blejmë në Evropë, si dhe për kontroll më të rreptë të peshkimit.  Së shpejti do të hyjnë në fuqi rregullat e reja, si dhe kuotat e reja evropiane për..

25.10.23 18:48 |
Bogomill Nikollov

Bogomill Nikollov: Huamarrja është një marrëveshje nga e cila pala tjetër dëshiron gjithmonë të fitojë

Me qëllim të mbrojtjes më të madhe në rastet e marrjes së kredive, eurodeputetët votuan për shtesat në Direktivën për kontratat e kredive konsumatore, të cilat vendet e BE-së do të duhet të zbatojnë brenda 3 viteve...

20.09.23 19:53 |
Nikollaj Nikollov

Nikollaj Nikollov: Bullgaria ka marrë pjesë shumë më tepër dhe ka dhënë mbështetje më serioze në kuadër të Mekanizmit të Mbrojtjes Civile të BE-së sesa ka kërkuar

Verës po i vjen fundi, por jo fatkeqësive që shkakton. Europa, megjithatë, mbetet e bashkuar në përpjekjet e saj për të normalizuar situatën në vendet e prekura gjatë gjithë sezonit dhe falë Mekanizmit të Mbrojtjes Civile të Bashkimit Evropian ,..

06.09.23 11:43 |

Anëtarësimi i Bullgarisë dhe Rumanisë në Shengen - në fokusin e PE dhe të Presidencës spanjolle të Këshillit të BE-së

Parlamenti Evropian (PE) bëri apel për pranimin e Bullgarisë dhe Rumanisë në zonën Shengen deri në fund të vitit, me argumentin se janë plotësuar kushtet e nevojshme. Mbështetje të fortë për hyrjen e vendit tonë në Shengen dëshmoi edhe Presidenca..

12.07.23 17:38 |

Pse dhe si do të respektojë Bullgaria elementet e Konventës së Stambollit?

Bullgaria do të duhet të respektojë elemente të veçanta të Konventës së Këshillit të Evropës për parandalimin dhe luftimin e dhunës ndaj grave dhe të dhunës në familje, pasi dokumenti mori "dritën jeshile" nga Këshilli i Bashkimit Evropian këtë..

31.05.23 15:44 |

Ivo Ivanov: Nëse Vladimir Putin ka fatin të shkojë në Gjykatën Penale Ndërkombëtare, e pret burgu, por jo vdekja

Urdhri i Gjykatës Penale Ndërkombëtare për arrestimin e Presidentit të Rusisë,  Vladimir Putin , tregon se tani e tutje ai nuk është në asnjë mënyrë legjitim në marrëdhëniet ndërkombëtare. Kështu ka deklaruar  Ivo Ivanov  nga Shoqëria..

26.04.23 16:49 |

Evropa e shikon pagën minimale si një mjet kundër inflacionit, Amerika e lufton atë me stimuj të gjelbër për makinat elektrike

Hija që Ligji Amerikan për Reduktimin e Inflacionit hodhi mbi të ardhmen e ndritur të Evropës së Gjelbër po shpërndahet. Ose të paktën kjo është ndjenja pas takimit të lidershipit midis Presidentes së KE-së Ursula von der Leyen dhe..

15.03.23 08:43 |