Резултати : Autor Joan Kolev

Sfidat përpara SPA turizmit në Bullgari dhe zgjidhjet e mundshme

Pandemia nga Covid-19 çoi deri në një ulje të madhe të turistëve të huaj, të cilët e kanë zgjedhur Bullgarinë për pushim të vet. Kufizimet e  imponuara për udhëtim nuk u lejuan bullgarëve të shumtë të realizojnë pushimin e tyre të planifikuar..

24.09.20 13:53 |

Spa in Bulgarien – Herausforderungen und mögliche Lösungen

Die Corona-Seuche hat die Touristen massenhaft abgeschreckt. Erst nachdem etliche der Reisebeschränkungen entfielen, die von März bis Mai den Reiseverkehr gelähmt hatten, begannen sich die Hotels langsam mit ausländischen und einheimischen..

23.09.20 13:59 |

Një shëtitje në të kaluarën e kryeqytetit tregon nëse e njohim qytetin tonë

Që nga kohërat antike Sofja ka qenë një qendër e kulturave,е popujve dhe е etnosevetë ndryshme, kurse shkaku më i rëndësishëm për këtë është pozicioni i saj strategjik-në udhëkryq midis Evropës Perëndimore dhe Lindjes së Afërt. Transformimi global i..

17.09.20 15:36 |

Përse optimizmi në ekonomi filloi të sprapset përpara realizmit

Statistikat mbi rastet e sëmundjes  me Covid-19 në Bullgari dhe në të gjithë botën janë jashtëzakonisht të ndryshueshme dhe vazhdimisht shënojnë ngritje dhe zbritje. Po kaq e paparashikueshme dhe plotë me befasi të panjohura është dhe kriza..

17.09.20 11:10 |

Heute ist Kreuzerhöhungstag

Am 14. September feiert die Bulgarische orthodoxe Kirche einen der großen Feiertage in ihrem Kalender – den Tag der Kreuzerhöhung. Das ist einer der vier Tage im Jahr, an denen die Gläubigen das Kreuz Christi verehren können. Die anderen sind am..

14.09.20 13:38 |

Sot është Dita e Lartësimit të Kryqit të Nderuar!

Më 14 shtator Kisha Ortodokse Bullgare shënon një nga festat e mëdha në kalendarin e vet festiv - Ditën e Lartësimit të Kryqit të Nderuar ose Krëstovden (bullgarisht). Ky është një nga katër ditët në vit, kur besimtarët mund të përkulen në shenjë..

14.09.20 13:27 |

Përsëri së bashku në qytetin e Plovdivit për Festat e Qytetit të Vjetër

Pas kufizimeve të gjata, për shkak të pandemisë nga Covid-19, sikurse muzetë dhe galeritë u hapën për një jetë të re në mjedisin e dashur kulturor në Qytetin e Vjetër-Plovdiv. Bukuritë arkitekturore të restauruara me shumë mjeshtëri, të cilat kanë..

14.09.20 10:58 |

Nebesta - një fshat utopik, për të cilin shumë njerëz ëndërrojnë

Pandemia nga Covid-19 i detyroi shumë njerëz të ndryshojnë mënyrën e vet të jetesës dhe të rimendojnë se cila është e rëndësishme për ta. Në synimin e vet të garantojnë sigurinë dhe të kursejnë psikikën e vet, disa rizbuluan fshatin bullgar. Të tjerë..

07.09.20 05:30 |

Në qytetin e Plovdivit përsëri do të rikrijojnë ngjarjet të cilat kanë çuar deri tek Bashkimi

Kaluan 135 vjet nga data e lavdishme 6 shtator 1885. Vite, në të cilat pavarësisht nga vështirësitë në historinë e saj të mëtejshme, Bullgaria mundi të ruajë sovranitetin e vet si një shtet i bashkuar dhe i pavarur. Pas fundit të Luftës Çlirimtare..

06.09.20 04:00 |

Tridhjetë vjet pas zjarrvënies ish shtëpia e Partisë Komuniste Bullgare u bë përsëri dëshmitare e protestave

Data 26 gusht 1990 mbetet përgjithmonë në historinë e Bullgarisë me zjarrvënien e njërit prej simboleve të pushtetit në vend - godina e ish Partisë Komuniste Bullgare. 10 muaj pas rrëzimit nga pushteti të liderit Todor Zhivkov, qytetarët ende..

26.08.20 14:50 |