Programi i ditës

author: Maria Peeva

“Mijëra fytyra – një ushtri” – përmes objektivit të fotografes Vjara Joveva

Disa ditë para 6 majit – Ditës së Trimërisë dhe Festës së Ushtrisë Bullgare, u hap një ekspozitë me portrete fotografike të ushtarëve bullgarë. Stërvitje ushtarake, ceremoni dhe rituale mund të shihen përmes objektivit të fotografes së Ministrisë së..

06.05.17 16:15 |

Thousands of faces and one army captured by the lenses of photographer Vyara Yoveva

An exhibition of portrait photography of Bulgarian soldiers was unveiled just several days before May 6 - the Day of Valour and of the Bulgarian Army. Military exercises, ceremonies and rituals are shown through the lenses of the first female..

06.05.17 07:35 |

Challenges to present-day journalism training as seen by students from SEE

The digital revolution, the economic crisis and the growing influence of social media represent the biggest challenges to traditional media outlets. Seeking to encourage dialogue on these burning issues, the Media Program Southeast Europe of..

04.04.17 12:08 |

Sfidat para arsimit gazetaresk përmes shikimit të studentëve nga Evropa Juglindore

Revolucioni teknologjik, kriza ekonomike dhe roli gjithnjë e më i madh i rrjeteve sociale janë ndër sfidat kryesore për mediat tradicionale. Për të inkurajuar dialogun për këto tema aktuale, Programi Mediatik i Fondacionit “Konrad Adenauer” organizoi më..

30.03.17 16:15 |
Kryetari i Agjencisë Shtetërore “Arkiva” doc. dr. Mihail Gruev me Drejtorin e Përgjithshëm të Arkivave të Shqipërisë dr. Ardit Bido

Arkivat e Shqipërisë dhe të Bullgarisë zgjerojnë bashkëpunimin

Ruajtja, digjitalizimi dhe shkëmbimi i dokumentacionit arkivor është me rendësi për rimendimin dhe promovimin e historisë sonë të përbashkët. Këtë javë një delegacion i Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave të Shqipërisë bëri një vizitë zyrtare në..

24.03.17 12:13 |

Zallahish-li pës neve? – E folmja shqipe e Mandricës në librin e ri të Ludmill Stankovit

Në tregun e librave doli studimi më i ri i Ludmill Stankovit në sferën e albanologjisë – “E folmja shqipe në fshatin Mandrica”. Libri pasqyron varietetin e shqipes në fshatin bullgar Mandricë dhe është bazuar mbi studimet e Dhimitër Shuteriqit dhe të..

16.03.17 13:35 |
Prof. dr. Ali Jashari ia dorëzoi prof. Asenova Diplomën “Medalje e artë” të Universitetit “Fan S. Noli”

Prof. Petja Asenova u nderua me medaljen e artë të Universitetit të Korçës për institucionalizimin e shqipes në Bullgari

Me rastin e 75-përvjetorit të lindjes së prof. Petja Asenova Katedra e Ballkanistikës e Universitetit të Sofjes organizoi prezantimin e librit “Gjuhësia ballkanike sot”. Botimi është një shenje respekti ndaj arritjeve të saj shkencore e pedagogjike dhe..

15.03.17 13:34 |

Balkan Bites - get to know Sofia in details

Getting to know Sofia does not only mean visiting the local museums or acquainting with its millennial history. Visitors should also try the local food, stroll across the small city streets, have a drink at some of the local pubs and make new..

11.02.17 08:35 |

Paris Peace Treaty and defending Bulgaria’s national cause

On February 10, 1947 in Paris Bulgaria signed a peace treaty with the countries of the Anti-Hitler coalition that ended the country's participation in World War II. It was the result of the peace conference in Paris in the summer of 1946, at..

10.02.17 13:52 |

Le Traité de Paris et la défense des intérêts nationaux bulgares

Le 10 février 1947 la Bulgarie signe à Paris un traité de paix avec les vainqueurs de la coalition anti-Hitler ce qui met fin à la participation du pays à la Deuxième guerre mondiale. Ce traité a été en fait préparé lors de la Conférence de paix..

10.02.17 12:58 |