Предавания

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова.   Двучасовото..
„Понеделник вечер“ се излъчва всеки понеделник от 20.05 до 22.00 часа по програма „Хоризонт“. Водещият Иван Русланов среща слушателите с познати и интересни българи, със световни личности. Представя кинопремиери в „КиноРадио“ и разказва вдъхновяващи истории в „Като за финал“.
„По първи петли“ е съвместен проект на програма „Хоризонт“ и регионалните радиостанции на БНР -  Варна, Благоевград, Пловдив, Стара Загора и Шумен. Предаването се излъчва в ефира на „Хоризонт“ и на регионалните радиостанции всеки ден, от понеделник до събота, между 04:05 и 06:00 часа...
Екипът на „Преди всички“ получава наградата „Сирак Скитник“ - 25 януари 2010 година. От понеделник до петък - от 06:05 до 10:00 часа сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания. Всички правят прогнози -..
В десетки села и градове в България военни самолети са превърнати в паметници. Част от изтребителите са поставени от бивши военни, пилоти и техници. Така те запазват спомена за службата си като военни, но и за времето, в което страната ни е имала силна военна авиация. Приземените самолети..
Предаването „Пулсиращи ноти“ звучи в ефира на „Хоризонт“ над четвърт век. Водещ винаги е бил Тома Спространов, като за отделни предавания пред микрофона са били също музикалните редакторки Гергана Лазарова, Ана-Мария Тонкова, Дарина Гълова. Днес предаването води Веселин Димитров.  Замислено като..