Предавания

„Седмицата на бързи обороти“ обобщава новините от света всяка събота от 09:05 до 09:30 часа и събитията от България - всяка неделя от 09:05 до 09:30 часа. 
Емблематичното за БНР предаване „Спорт и музика“ е заложено в програмната схема за събота от 16:05 до 19:00 часа.  Основният акцент в него е прякото предаване на футболните мачове от нашето първенство, което налага понякога промяна в началния му час.  „Спорт и музика“ е обзорното..
„Сценична треска“ e предаване за известните и за тези, които ще станат известни. За пътя към славата и за пътя към себе си. За малката и за голямата сцена. За събитията и участниците в тях. За музиката и за други потайни неща.  Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:05 до 22:00..
„Събота 150“ е първото и единственото обзорно предаване за международна политика в българския ефир.  Всяка събота в 150 минути в ефира на програма „Хоризонт“ на Българското национално радио анализираме и коментираме събитията по света с политици, анализатори и журналисти от България и..