Предавания

събота, от 13.00 до 14.00 часа Кабаре „Фата Моргана” - уникалното за българския ефир радиокабаре ви дава възможност да се докоснете до бляскавата страна на живота, но и да надникнете зад кулисите, където извън лъча на прожектора до болка познатите неща изпъкват по-ясно. Екип на..
от понеделник до четвъртък от 17.00 до 18.00 часа "Какво се случва" е предаване за култура, коментар и анализ. То търси и дискутира причините за културните факти, появата на съвременните явления и тяхното значение. Културата, разбирана не само като набор от жанрове, а в по-широк аспект –..
четвъртък от 14.00 до 15.00 часа Седмично специализирано предаване за хорово изкуство, единствено в националния ефир. Чрез събеседници в студиото, интервюта и репортажи то се стреми да обхване в максимална степен хоровите събития в страната и извън нея. Освен информация за концерти,..
неделя (през седмица) от 21.00 до 22.00 часа "Кино с думи" среща слушателите с едни от най-интересните и утвърдени личности в българското кино, за да разкрие всичко най-актуално и любопитно от процесите по реализиране на една кинопродукция в България. "Кино с думи"..
от понеделник до петък от 14.00 до 15.00 часа Екип: Цветелина Начева, Аделина Александрова, Цветана Тончева, Мануела Манчева, Даниела Найденова 
сряда от 19.30 до 21.30 часа Предаване за композитори от XX и XXI век, които творят във всички съвременни класически жанрове. Подготвя се от екип, който под формата на отделни рубрики всеки сезон актуализира различни теми. В рамките на предаването слушателите могат да очакват: • Световни..
всяка неделя от 9.10 до 9.30 часа „Културата на бързи обороти“ обобщава в двайсет минути най-важните културни новини и теми от изминалата седмица. Екип на предаването: Зорница Гъркова, Яна Пункина, Теодор Иванов
събота, от 14.00 до 15.00 часа Представяне на кънтри музиката и нейните сродни жанрове – блуграс, рокабили, кънтри-рок, уестърн-суинг, американа и др. Звучат най-добрите песни от кънтри класацията на "Билборд". В предаването има и забавни рубрики: "На купон на кон”, "Хайде, Лили,..