Предавания

Архив на предаването Профилът на това музикално-публицистично предаване е многожанров, свързан с българската популярна музика. Включва репортажи, интервюта и концерти с български участници - композитори, изпълнители, поети и аранжори на популярна музика. Предлага много информация, която..
вторник от 14.00 до 15.00 часа Вашият концерт с миниатюрни класически шедьоври - заръчан от вас, скроен от нас. Ваша е волята да станете съавтори на музикалната програма, да слушате с по едно ухо, с цели две уши и с пълно съзнание, както и въобще да не слушате. Наша е привилегията да бъдем ваши..
вторник от 23.00 до 24.00 часа "БаРок" Тематични паралели между барок и рок творби, творци и изпълнители. Остроумни предизвикателства, шеговити намигвания през векове, през музикални поколения и поклонници. Екип: Янина Богданова, Кристиян Бояджиев
четвъртък от 19.30 до 21.30 часа Обзорно музикално предаване за събития от страната и чужбина. Поднасяне на бърза и точна информация за предстоящи концерти в София и всички градове от страната, съпроводена с музикални примери чрез интервюта с организатори и участници. Директни включвания от..
петък от 15.10 до 16.30 часа Публицистично медийно предаване, което има за цел да обхване събития от изминалата седмица. Обществено значими личности, блогъри, журналисти и представители на изкуството и науката имат свободна територия да коментират най-важните за тях новини - регионални и..
в събота (през седмица) от 15.00 до 16.00 часа България е единствената страна в Европа, а дори и на Балканите, която все още няма Музей за съвременно изкуство. Което значи, че българската публика практически не познава най-провокативните, често изненадващи и (сериозно) забавни..
Архив на предаването Едно предаване за дуети в широкия смисъл на думата. Идеята "нужни са двама" е онзи магически ключ, който търси и намира музикални отговори на разнопосочни въпроси: Защо и как възникват творческите тандеми? Какво кара утвърдени "солови" певци да издават дуетни албуми, а..
сряда от 18.30 до 19.30 часа Ако искате да пътувате - направете го с музиката на света! Традиционна, народна или етно - тя ще е нашият верен приятел и безпристрастен пътеводител в изследването на музикалната география, история, култура, митология, вярвания и обичаи на народите по цялото земно..
понеделник от 14.00 до 15.00 часа "Вие сте с „Музикален момент" – времето и мястото за среща на "най-доброто от класиката в жанра" – под това мото всеки понеделник предаването предлага едночасова музикална импровизация върху дадена тема с подбрани образци от различните..
четвъртък от 11.00 до 12.00 часа Предаване за поп и джаз музика, което представя световни музиканти и техните албуми, без значение годината на реализиране. Включва и класически образци от вокалния и инструментален джаз, до съвременните им актуални наследници. С приоритет са жанровете и..
от понеделник до петък от 19.30 до 21.30 часа неделя от 22.00 до 24.00  часа понеделник “Еврорадио” Излъчват се документални записи от предварително избрани концерти от предложенията на Европейския съюз за радио и телевизия. “Еврорадио” предлага уникална възможност да бъдете възможно..
сряда от 14.00 до 15.00 часа Това заглавие не е необходима да се обяснява. Музикална легенда може да бъде изпълнител, диригент, оркестър, творба или нещо свързано с музиката и обичано от публиката. Толкова е лесно и всеобхватно, че остава само да решиш с какво да привлечеш вниманието..
от понеделник до петък, от 1.00 до 2.00 часа събота от 0.15 до 3.00 часа
вторник от 14.00 до 15.00 часа Единственото предаване в българския ефир, посветено изцяло на ранната музика. Представят се композитори, изпълнители и проблеми на музиката от Средновековието, Ренесанса и Барока, както и анализи на жанрове, техники и инструменти от тези векове. В рамките на..
сряда от 14.00 до 15.00 часа Мания – страст, силно желание, лудост Място за специалните проекти и идеи на големи, и не толкова известни музиканти. Представят се новите звукозаписни издания на наши и чужди музиканти. Време, за да чуете творбите на прочути композитори в..
Архив на предаването Предаването е насочено към широк кръг слушатели с интерес към „другия“ и към себе си през очите на този „друг“. Постиженията и проблемите в съвместното съжителство на различни етноси, мултикултурният диалог,  смесени бракове, живот на българи в чужбина и живот на..