Предавания

от понеделник до сряда от 16.30 до 17.00 часа Пътуване без граници в пространството, времето и идеите, за което фантазията и творческото любопитство са само предпоставка. Следват безброй срещи и разговори с учени, изследователи, професионалисти, сладкодумни разказвачи, часове записи, ровене в..
всеки делничен ден от 0.15 часа Можете да слушате избрани стихове и проза от български и световни автори, прочетени както от най-добрите наши артисти, така и от студенти от НАТФИЗ, показали усет към словото. Бутикова серия за ценителите на изящната словесност.
Радиоателие за българска продукция Основна цел на творческия екип е продуциране на игрална и документална радиодраматургия и акустични програми. Фондът на редакцията включва около 4000 заглавия. Най-старите, съхранени в Златния фонд, са безценни паметници на българския театър и актьорска..
от понеделник до петък от 7.20 часа
Всяка делнична сутрин от 6.50 до 7.00 часа Произведения от българската и световната класика, както и от съвременни автори, пишещи за деца. Веднъж седмично звучат и приказки, написани от деца. Посетете сайта на Детското.БНР
понеделник от 23.00 до 24.00 часа Целта на музикалния екип на „Рецитал” е да извади безценни изпълнения от гостувания на прочути музиканти на нашите сцени - инструменталисти, певци, хорови състави, камерни ансамбли. Освен това ще добавяме и записи от концерти на настоящите световни..
Архив на предаването Креативно: натурален творчески процес, в който професионални и непрофесионални автори на живо в студиото, при пълна импровизация, сътворяват главите на цял колективен роман. Това е територията за импровизации и свободно творчество, литературният салон на програма „Христо..