Хизбула: Не съществува военно крило на движението

Снимка: Архив
26 юли 2013 - Евроновини в "Преди всички", 6,45 ч.


Хизбула обяви, че решението на ЕС да включи военното крило на ливанското шиитско движение в списъка с терористични организации, ще даде отражение и предупреди, че Европа не може да се надява на диалог с движението, след като го е осъдила. Това стана по време на разговор на Амар Мусауи, представител на Хизбула по международните въпроси, с Ангелина Ейхорст, представител на Европейския съюз в Ливан. След срещата Мусауи подчерта пред журналисти, че не съществува военно крило на Хизбула. Ейхорст е уверила, че решението няма да попречи на Европа да продължи да сътрудничи с Ливан и неговите политически партии.

Крайна цел и главна движеща сила на страните от Западните Балкани е присъединяването им към Европейския съюз, се казва в заключенията от неформална среща на президентите от региона в словенския курорт Бърдо при Краню, инициирана от Словения и Хърватия, които вече са членки на Евросъюза. Следващият подобен форум ще бъде в Загреб и на него ще бъде поканен председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.
Френският президент Франсоа Оланд, който беше почетен гост на регионалната президентската среща, заяви, че заради добрите си отношения с Гърция, Франция иска да помогне за решаването на спора за името между Атина и Скопие.
По публикацията работи: Т.Величкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!