Слави Бинев иска възмездие за грабителите на държавата

Снимка: Архив

Протестите в страната продължават. Днес е 47-ият ден на антиправителствения протест. След реакцията на френския, немския и холандския посланик при посещението си в България и еврокомисар Вивиан Рединг посъветва управляващите да се вслушат в гласа на протестиращите. Зам.-председателят на ЕК каза, че Европа наблюдава какво се случва у нас, но напомни, че промяната зависи от самите нас, от гражданите.

Ние не можем да заменим правителството ви, но имаме отговорността да наблюдаваме как се развиват нещата, каза Рединг.

Да очакваме ли след това посещение на еврокомисаря в България ЕК да се намеси по-решително в решаването на политическата криза у нас – по тази тема в рубриката "Евранет плюс" мнение изказа евродепутатът Слави Бинев.

Според него връщането на ГЕРБ в парламента е разумен ход. Запитан дали е възможна коалиция между БСП и ГЕРБ, евродепутатът отговори: Тази коалиция винаги си я е имало, независимо от желанието да изглежда, че не е така. Бойко Борисов не се е родил демократ по душа, той е бил един от най-младите комунисти в нашата страна. Така че той няма откъде другаде да бъде. Той е част от партията-майка и това се виждаше както с неговите действия, така и с отношенията им едни с други, които си подават топката. Те са готови да си подават топката и да прехвърлят битката да бъде само между тях, само не да се разбере, че те са представители на статуквото. Хората не ги искат тях като цяло. Те не искат статуквото.

За всички, които са грабили, и всички, които са се гаврили с българския народ, веднъж завинаги трябва има възмездие за тях. Те трябва да получат заслуженото си, категоричен е Бинев и добави имената на Цветан Цветанов и Бойко Борисов като олигарси в страната ни.

Правителството трябва да се концентрира върху Избирателния кодекс. Но то продължава да не се концентрира върху него, затова може би е по-добре да си ходи, изказа мнение още Слави Бинев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!