За новите стандарти и контролът при производството на хранителни стоки

Дори и на двойно по-висока цена мнозина българи търсят храните, произведени по новоприетите стандарти за млечните и месните продукти. Има обаче и такива, които се съмняват, че стандартите се спазват и че качеството на продуктите не е по-високо от това на останалите на пазара. Какви видове контрол се извършват в предприятията, произвеждащи продуктите по новоприетите стандарти, как се извършва стандартизирането на подобни предприятия и как Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) може да контролира качеството без лаборатория, която може да измери точния процент месо, съдържащо се в продуктите по стандарта "Стара планина" можете да чуете в звуковия файл с интервютата с производителя на кисело биомляко Методи Методиев и директора на НВМС Йордан Войнов.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!