Европа преди новините: Годишна среща на Европейската антибедност мрежа в Брюксел

От 17 до 20 юни в Брюксел се проведе ежегодната среща на Европейската мрежа срещу бедността. Това е 12-а поредна инициатива, посветена на хората живеещи в бедност, която се организира със съдействието на Европейската комисия. В събитието взеха участие делегации от 27-те страни-членки на Европейския съюз.
За първи път срещата се проведе пред Европейския парламент, за да могат исканията на отделните европейски държави да бъдат чути по-силно от институциите, които взимат решения. Бяха обсъдени конкретни мерки срещу бедността, която вместо да намалява се увеличава навсякъде в Европейския съюз.
Европейската антибедност мрежа е създадена през 1992 г. от тогавашните страни-членки. В момента организацията обединява национални мрежи от неправителствени организации от всички държави, които членуват в Съюза, както и новоприсъединяващите се. България е член на организацията от 2003 г.
Финтън Фарел, изпълнителен директор на Европейската антибедност мрежа и Духомир Минев, президент българския клон на организацията посочиха мерките, които трябва да бъдат предприети за преодоляване на проблемите с бедността в Европа и България.

По публикацията работи: Невена Праматарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!