Европейска програма събира ярки млади умове





Програма цели да събере 40 от най-добрите и най-ярките млади умове на континента. Тази класация оценява способностите на младите лидери от европейските държави, които работят трайно за  обединение и създаване на динамична общност от европейски лидери, обмен на знания и добри практики, създаването и уплътняването на ценна и ефективна европейска мрежа от млади лидери.
"40 under40" цели и да се превърне във водеща европейска програма за оформянето на бъдещето на нашия континент и създаване на съгласувана европейска идентичност.Селекцията за престижната програма за млади европейски лидери "40 под 40" тази година носи удовлетворение на Юрий Вълковски като признание за усилията му в посока на утвърждаването на европейската тематика в България, както и за работата за стимулиране на активното гражданство на българско и европейско ниво.

През вече близо 15 години Юрий Вълковски се занимава с изследвания и анализи на културтните политики. Преподавател е по културна политика и мениджмънт в областта на културата в специалността Културология на СУ Св. Климент Охридски. Има опитност и в управлението на не малко граждански проекти, разработва анализи и ръководи -  изпълнителен директор е  на Българската  фестивална асоциация. Юрий Вълковски е член на Организационния комитет за подготовка на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019. Изпълнителен директор на Фондация за градски проекти и изследвания. Според него тази втора за България номинация е оценка за общите ни усилия политиката за намиране на европейски измерения на работатат в сферата на културата в България да бъде приоритет не само на институциите и гражданските организации, но и за хората, които са успели да бъдат въвлечени в идеята за обединени европейски усилия в тази посока.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!