Евродепутатът Ева Паунова: "Ще работя за достъпно и качествено образование"

Снимка: evapaunova.ue


Добре работещо качествено и достъпно образование, въвеждане на електронно гласуване и преодоляване на междурегионалните различия- това са най-важните приоритети, по които ще работи българският евродепутат Ева Паунова. Според нея качествените кадри водят до развиването на бизнеса и икономиката на една държава.

"Първият приоритет, който си поставям е работата за добре функциониращо достъпно и качествено образование за всички деца, защото всичко започва от образованието от най-ранна възраст. Когато имаме добре подготвени кадри, те на свой ред могат да създават работни места. От тях стават предприемачи, развиват бизнес и стават гръбнака на нашата икономика."

Ева Паунова акцентира и върху стартиране действието на единния европейски дигитален пазар. Българският депутат в ЕП коментира и резултатите от предсрочните парламентарни избори и ниската избирателна активност. Според нея, избирателната активност би могла да се повиши чрез въвеждането на електронно гласуване:

"Първата стъпка би могла да бъде въвеждане на такова гласуване за българите в чужбина- имаме близо 2 млн. българи извън страната, за които е трудно да стигнат до изборен пункт и да гласуват. Вярвам, че електронното гласуване ще повиши не само прозрачността и ефективността на изборния процес, но и може да намали разходите за провеждане на избори в България. Изборите на 5 октомври са стрували почти 26 млн. лева. Евроизборите през месец май ни струваха 22 млн. лева. Изграждането на система за електронно гласуване би струвало 4 млн. лева. На изборите на европейски парламент една трета от гласовете са дадени чрез интернет"- уточни Ева Паунова.

Тя е категорична че трябва да се използват възможностите на всички оперативни програми, за да се преодолее междурегионалното различие, особено видно в Северозападния регион на България.

В мандата си като евродепутат Ева Паунова ще работи в две основни комисии- Комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите и икономическата и парична комисия, член е на делегациите за връзки с Китай и със САЩ. Била е сътрудник на евродепутата Илияна Иванова, координатор и политически съветник на делегацията на ГЕРБ в ЕНП.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!