Обсъжда се разширяване на санкциите срещу Русия


На утрешния си съвет министрите на външните работи от Европейския съюз ще поискат разширяване на списъка с руски представители, на които са наложени санкции, твърди изданието "И Ю Обзървър". Според цитиран от него проектодокумент, 28-те ще поискат Европейската служба за външно действие и Еврокомисията да подновят работа по разширяване на икономическите санкции срещу Русия. Очаква се външните министри да обвинят Москва за ракетната атака срещу украинския град Мариупол, при която бяха убити 30 души.
 
Германският министър на икономиката Зигмар Габриел призова новото гръцко правителство да бъде справедливо към хората в Европа. Германия уважава демократичните избори на гърците, но трябва да бъдат спазвани и принципите на справедливост към хората в Германия и Европа, които бяха солидарни с гърците, заяви Габриел в Берлин. Той каза това по повод намерението на новия кабинет в Атина да преговоря за ново споразумение с Брюксел по дълга на Гърция.
 
В Европейския парламент е сформирана група депутати, които ще работят по проблемите на достъпа на европейските пациенти до качествено здравеопазване. Основна цел на групата е да служи като мост между вземането решения на европейско ниво и засегнатите от проблема страни, каза българският евродепутат от ЕНП Андрей Ковачев, който е инициатор на новата група. Комисарят за здравеопазването Витенис Андриукайтис увери, че Европейската комисия ще работи за превръщането на предложенията на групата в политики.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!