56 на сто от европейците имат отрицателно отношение към имигрантитe, сочи изследване


Рекорден брой имигранти преброи статистическата служба на Германия.  В страната никога не са живели толкова много хора, родени в чужбина. Всеки пети не е с германски произход. Хиляди бежанци и нелегални имигранти пристигат ежедневно на гръцките острови в Егейско море. Някои гръцки острови се превърнаха с бежански лагери.Във Великобритания обмислят  създаването на нов законопроект за имиграцията, в който едно от предложените наказания е собственици, даващи под наем жилище на незаконни имигранти, да бъдат осъждани на затвор. Това е част от последните новини. Проучване на Евробарометър сочи, че 56  на сто  от запитаните европейци имат  отрицателно отношение  към наплива на имигранти. По тази тема ще говорим днес в евранет плюс. Мнeнието на журналиста Руслан Трад:
 
Виждаме, че някои държави прибягват до крайни решение какво да се извърши, пfследният пример с френския град Кале. Има истерия , че границите на Европа всеки момент ще паднат и ще нахлуят  милиони мигранти, които ще завладеят Европа. А европейските институции дръпнаха назад в този ред на мисли. Техните позиции все повече не чуват на фона на тази истерия. По повод изследването, в което 56 процента от запитаните са против емигрантите в Европа Трад каза: Може да стане много по-опасно не толкова заради институциите, а заради такива настроения.. Последните примери от Франция и Великобритания, Чехия и Словакия, идеята да бъдат посрещнати определен брой  имигранти бе посрещната на нож. В Словакия дори беше свикан референдум дали да бъдат приети, след като вече беше договорено приемането и то на някакъв минимален брой имигранти. Крайните идеи, които се зараждат може да доведат до по-опасна ситуация, отколкото  самите  емигранти може да доведат.
 

Борис Чеширков, говорител на Върховния комисариат на бежанците към ООН в България, смята че това е огромният проблем в момента и на света. Вече бежанците и разселените хора по света са над 60 милиона. Това е повече от всеки един друг момент в историята на човечеството.
445 хиляди молби за закрила са подадени в ЕС  през първата половина на годината, това са рекордни нива. Предстои втората половина на годината, историческите данни показват, че през втората половина  на годината се увеличава броят на пристигащите.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!