Ева Паунова: Дигиталните умения наистина ще бъдат важни за развитието на една от водещите индустрии на 21-и век

Посланикът на дигиталните умения Ева Паунова заяви, че дигиталните умения наистина ще бъдат важни за развитието на една от водещите индустрии на 21-и век

За поредна година Европейската седмица на програмирането надмина резултатите от предходната година - този път с впечатляващите 70%. През 2016 г. близо 1 млн. европейци са се включили в едно от 23 хилядите събития, провели се в 50 различни страни. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ и ЕНП и посланик на дигиталните умения Ева Паунова по повод оповестяването на резултатите от провелото се през октомври 2016 г. пето издание на инициативата.

Ева Паунова кани всички желаещи да организират събитие в рамките на инициативата през 2017 г. да започнат да планират участието си отсега, както и да регистрират събитието си на <http://codeweek.eu/>. През 2016 г. близо 2 хиляди училища взеха участие в предизвикателството да преподават програмиране на учениците си. Повече от 1/3 от тях успяха да достигнат до над половината си ученици и ще получат свидетелство за високи постижения в компютърната грамотност от Европейската комисия.

В интервюто си за "Хоризонт“ Паунова коментира и очакванията си за избор на нов председател на ЕП. 

Още европейски новини на: www.euranetplus-inside.eu.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!