Започва изпълнението на студентския европроект "Te(a)chin Sport", в който България е водещ партньор

Започва изпълнението на проекта "Te(a)chin Sport", финансиран по програма Еразъм+ СПОРТ на Европейската комисия. Това е спортен проект, в който България е водещ партньор по голяма инициатива за международно сътрудничество, в която студентите се мотивират активно да спортуват по време на висшето си образование. Проектът е на стойност 452 хиляди евро и ще продължи да работи две години - до 31 декември 2018 година. 

По думите на Кристияна Казанджиева, координатор на проекта, целта е все повече студенти бъдат мотивирани  да спортуват и да се занимават с физическа активност: Проучванията установиха, че тези студенти, които са спортували по време на висшето си образование, след завършването си получават по-добра реализация и по-високи заплати, а работодателите гледат на тях по друг начин. 

В проекта, освен България, се включват и други членове на Европейския съюз - Австрия, Естония и Унгария, освен това - Исландия, която има асоциирани отношения с Европейския съюз и Македония, която е кандидат-член.

Още европейски новини: www.euranetplus-inside.eu


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!