Европейският парламент утвърди допълнителни правила за борба с тероризма



Гърция трябва решително да приложи реформите, за които се е споразумяла с международните си кредитори. Само така Атина може да си върне доверието на частните инвеститори, заяви ръководителят на Европейския стабилизационен механизъм Клаус Реглинг, цитиран от Ройтерс. Той направи този коментар, след като гръцки правителствен говорител обясни,че споразумението между Гърция и кредиторите й не трябва да налага на обществото нови мерки за икономии.

Европейският парламент утвърди допълнителни правила за борба с тероризма, насочени срещу чуждестранните бойци, които пътуват от и за зони на конфликти, предаде Асошиейтед прес. Според директивата за престъпление ще се считат и действия като публичното подстрекаване към тероризъм и преминаването през обучение с цел терористични дейности.

След атентатите във Франция, Белгия и Германия страните от ЕС се стремят към затягане на наказателното законодателство, така че в него да бъдат криминализирани повече екстремистки дейности, посочва агенцията. Държавите - членки ще разполагат с 18 месеца, в които да въведат новото европейско законодателство.

Още европейски новини: www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!