Нови възможности за потребителите на мобилни телефони и интернет в страните от ЕС

Възможно ли е да водим по-спокойно разговорите си от мобилните си телефони когато сме в чужбина? Ако допреди време отговорът беше само в сферата на добрите пожелания, то от 15 юни тази година това ще бъде напълно възможно в страните от Европейския съюз. 

До тази мярка се стигна след продължили повече от две години преговори между Европейския парламент, Европейската  комисия и представители на страни от еврозоната и представители на бизнеса, които завършиха с успех, обясни евродепутатът от Европейската народна партия Ева Майдел, която бе и пряко ангажирана с воденето на преговорите. 


Така от 15 юни тази година потребителите на мобилни телефони в страни от ЕС ще заплащат доста по-ниски цени за използваните от тях услуги, обясни Майдел, която бе и пряко ангажирана с воденето на преговорите. 

Майдел съобщи още,че тази седмица е постигната още една важна договореност за европейските потребители:
От 2018 година всички граждани в Европа ще могат без ограничения да използват легално придобито онлайн съдържание, включващо филми, спортни предавания, музика, електронни книги и игри, докато пътуват в рамките на ЕС.


Така според евродепутата трансграничната преносимост ще бъде новата реалност в единния цифров пазар на Европейския съюз през 2018 година. 


Подробности можете да чуете в интервюто на Георги Марков с Ева Майдел. 

Още европейски новини: www.euranetplus-inside.eu


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!