Илхан Кючюк: България да използва Европредседателството за подобряване на имиджа си

евранет Илхан Кючюк


България трябва да използва Европредседателството за подобряване на имиджа си. Страната ни трябва да покаже както на себе си, така и на Европа, че може да бъде фактор в Европейския съюз. Това казва в навечерието на българското председателство на ЕС Илхан Кючюк, член на Европейския парламент от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа:

"В контекста на председателството на България няма как да избегнем тази така важна тема, аз съм изключително фокусиран върху нея. Смятам, че България би загубила изключително много, ако не използва Председателството да подобри своя международен имидж, но и в същото време да покаже както на себе си, така и на Европа, че може да бъде фактор в Европейския съюз"

Огромна роля имат всички български евродепутати за връзката между ЕС, ЕК и гражданите на България, във всеки регион, град, или село. Те са източника на информация за всичко, което се случва в Европарламента и променя живото на всеки човек. Това важи и за Северозападна България, където обаче от години регионът, макар най-близо до Европа, се отдалечава постоянно икономически:

"Всеки един български гражданин има право на информация, тя не трябва да остава в министерските кресла, а да отива и до най-малкото населено място, и в най-малкото кътче на Северозапада."

Според Илхан Кючюк, регионът трябва да се развива все повече в сферата на земеделието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!