Светослав Малинов: Въпрос на време е ЕС да отдели сериозен бюджет за противодействие на руската пропаганда

евранет Светослав Малинов

В сряда, 17-ти януари, евродепутатите в Европейския парламент разгледаха темата, свързана с разрастването на влиянието на руската пропаганда в страните от ЕС и опитите на руската страна да окаже влияние върху изборите в някои държави. Това е пореден случай, в който парламентът залага в своя дневен ред въпроса с руската пропагандна машина  и нейните действия, чиято основна цел е да постави под въпрос  демократичните ценности на Европа.

В коментар по разгледания казус българският евродепутат от групата на ЕНП Светослав Малинов подчерта, че темата за руската пропаганда е залегнала в европейската политика в последните няколко години. Той уточни също, че е въпрос на време ЕС да отдели сериозен бюджет за противодействие на руската пропаганда машина, чиято основна цел е да подкопае доверието в европейските институции. Евродепутатът беше категоричен, че сама по себе си тази тема не е нещо ново и неминуемо ще продължи да бъде акцент в работата на европейските институции.

Светослав Малино обърна внимание и на речта на българския премиер Бойко Борисов, в която министър- председателят запозна европейските политици с приоритетите на България като председателстващ Съвета на ЕС. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!