По-лесен достъп до онлайн услуги в рамките на Европейския съюз

Новият регламент на ЕС преустановява блокирането на сайтове, както и другите ограничения от страна търговските фирми за онлайн услуги и създава условия за един по-справедлив пазар в интернет. Българските потребители ще могат да пазаруват онлайн в целия съюз по-достъпно.
Новият регламент ще направи така, че потребителите ще могат да ползват свободно разплащателните си карти без значение от коя държава са издадени.
Търговците вече няма да имат право да блокират или ограничават достъпа до своя онлайн интерфейс от страна на клиентите по причини, свързани с тяхното гражданство или място на пребиваване. При пазаруването онлайн досега повечето търговци пренасочваха потребителите към своята местна страница или таксуваха такава сума, която многократно може да надхвърли стойността на купувания продукт. По този начин определени търговци изкуствено сегментираха вътрешния пазар и възпрепятстваха свободното движение на стоки и услуги, като така ограничаваха правата на клиентите и не им позволяваха да се ползват от по-голям избор и оптимални условия. Ето това е поредната бариера, която премахнахме пред единния цифров пазар
, заяви Ева Майдел за програма „Христо Ботев“.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!