През септември 2018 година

Европейската седмица на мобилността ще привлече повече български градове

В края на месец май в София беше дадено началото на дейностите по инициативата Европейска седмица на мобилността на Европейската комисия. Тази година кампанията стартира по-рано, за да могат повече градове в страната да се включат в нея.
Европейската седмица на мобилността се осъществява всяка година в периода 16-22 септември. Целта ѝ е да насърчи европейските общини да въведат и подпомагат устойчивия транспорт.

"Европейската седмица на мобилността през 2018 г. се провежда под мотото "Комбинирай, движи се". За поредна година Министерството на околната среда и водите, като национален координатор на Европейската инициатива, ще стимулира повече български градове да се включат със собствени програми и инициативи в Европейската седмица на мобилността", обяси за Евранет+ зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова.

И през 2018 г. Европейската комисия ще насърчи популяризирането на устойчивата градска мобилност, не само сред местните власти, но и сред други заинтересовани страни, като приканва НПО-сектора, академичните институции, бизнеса, училищата и публични институции също да регистрират свои инициативи за насърчаване на екологосъобразни модели на придвижване.

Чуйте повече по темата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!