Предстоящи реформи в областта на миграцията, сигурността, инвестициите в Европейския съюз

евранет плюс Андрей Ковачев


Няколко месеца преди изборите за Европейски парламент евродепутата от ЕНП Андрей Ковачев прави поредица от срещи с млади хора, основно студенти и ги убеждава в ползите от гласуването, както и в предимствата на членството в Европейския съюз. Той говори пред тях за предстоящите реформи в областта на миграцията, сигурността и инвестициите в иновациите. Според него безспорно мигрантската вълна е едно от най-големите предизвикателства пред общността, защото Европа предоставя временен подслон на хора, бягащи от войни и терор. Това обаче означава, че трябва да се гарантира разумна миграционна политика и опазване на външните граници:

Ако младите не гласуват за тях и тяхното бъдеще ще решава някой друг. Затова е много важно те да участват в обществено-политически живот на своята страна и на Европа. Нашият континент трябва да остане едно привлекателно място за живот. Европейският съюз обаче не е идеален. Има какво да се подобрява и какви реформи да се правят, за да бъде той по-ефективен.

Според Андрей Ковачев тенденциите, обхващащи Европа през последните години, ще получат своето отражение и в европейските избори през 2019 г. Масовите дезинформационни кампании и липсата на критично мислене у някои хора ще окажат своето влияние при формирането на новия Европейски парламент.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!