Петър Витанов – едно от новите лица на БСП в Европа

Снимка: БГНЕС

Петър Витанов е едно от новите лица на БСП в Европарламента… ново лице, но не съвсем непознато за хората, които се интересуват от политика. Досега беше депутат в Народното събрание, избран от софийската листа на социалистите. Досега беше член на комисиите по външна политика и отбрана, както и временната комисия за проучване на изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

В началото, през месец април беше избран в проектолистата на Националния съвет на БСП като втори след водача Елена Йончева, но след това листата се пренареди и Витанов се класира като четвърти. В крайна сметка заминава за Европа.

Петър Витанов, освен ново лице в Европарламента е и едно от младите лица в БСП – роден е през 1983 година. Преди да се впусне сериозно в политиката беше защитил две магистратури - по Международни отношения в СУ „Св. Климент Охридски“ и по Международни финанси в НБУ.

Дали доброто образование и младежкия му чар ще му помагат в бъдещата му работа като евродепутат – ще се разбере по-късно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!