Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остават броени дни: Номинирайте вашия "Будител на десетилетието"!

Остава по-малко от седмица до крайната дата за номиниране на личности, организации или проекти за инициативата на Българското национално радио "Будител на десетилетието".

Можете да изпращате своите номинации до 31 август 2023 г. на мейл buditel@bnr.bg с кратък мотивационен текст за човека или организацията, мисиите и дейностите им през изминалите 10 години. Номиниращите трябва да оставят и свой контакт за обратна връзка.

Инициативата "Будител на годината" ще отбележи своето десето издание на 1 ноември 2023 г.  Кампанията е създадена през 2014 г. от журналиста Ива Дойчинова, която вярва, че всяко време има своите будители и мисията на обществото ни е да ги вижда, подкрепя и да им благодари.

През цялото това дестилетие сме питали вас, слушателите и читателите ни, кои са хората, които най-много са ви вдъхновили през изминалата година. С посланията, делата и резултатите от тях. Всяка година Вие номинирахте стотици свои лични будители, а журито избираше кои са десетте безспорни проекта на годината. Финално призът "Будител на годината" се присъждаше след гласуване в подкрепа на дейността им в платформата на БНР.

По повод своята десета годишнина кампанията този път ще излъчи "Будител на десетилетието". Кой е Вашият будител? С този въпрос Българското национално радио се обръща отново към хората на България и ви призовава: Номинирайте!

Сред всички номинирани  журито ще определи 10 имена или каузи, белязали това време със своята будителска дейност. Членове на журито и тази година са: проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел Ненчев, Елеонора Гаджева, Добрина Чешмеджиева и Ива Дойчинова.

На специално създадена платформа от месец октомври всеки ще може да гласува за един от десетте номинирани, чиято дейност и кауза подкрепя. Кой от тях е "Будител на десетилетието" ще стане ясно на тържествена церемония, която традиционно ще се проведе и излъчи на празничния 1 ноември в ефира на БНР, bTVи партньорски мрежи на водещи български медии.

* Журито прави едно важно уточнение: Не се допускат до финалната десетка политици, защото тяхната работа е в полза на народа и предполага качества и добри дела. Не се допускат и журналисти, защото априори работата на качествените медии е да будят. Тази година хора, които вече са били във финалната десетка и са ставали "Будител на годината", могат отново да бъдат номинирани, защото дейността им надхвърля 365 дни и вече е дала отпечатък върху десетилетието ни.

По публикацията работи: Eкип на БНР

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!