Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР и Министерството на туризма ще си сътрудничат за популяризиране на българския туристически продукт

„Пътувай с Хоризонт“ - новото предаване на БНР за туризъм и пътешествия

Генералният директор на БНР Милен Митев и служебният министър на туризма Евтим Милошев
Снимка: БНР

Генералният директор на БНР Милен Митев и служебният министър на туризма Евтим Милошев обявиха началото на институционално партньорство между общественото радио и  министерството. От 7 юли в ефира на програма "Хоризонт" започва ново туристическо предаване, което ще се излъчва всяка неделя след обедния осведомителен бюлетин. "Пътувай с Хоризонт" ще предложи на своите слушатели разнообразие от теми, свързани с пътешествия и възможностите за туризъм у нас, ще разказва за богатото ни културно-историческо наследство и красотата на българската природа.

"Винаги съм смятал, че България е едно прекрасно място за туризъм и е важно да се говори за това. Много е важно как разказваме собствените си истории за България като туристическа дестинация. Именно тук е силата на радиото като обществена медия – да разказва истинските истории, без сензации и без излишна реклама. Радвам се, че получаваме институционална подкрепа от Министерството на туризма и вярвам, че от креативността на нашите репортери и кореспонденти и с подкрепата на министерството ще могат да се получат много интересни предавания,“ посочи генералният директор на БНР Милен Митев.

"Щастлив съм, че днес с БНР достигнахме до това партньорство, от което се роди специализирано предаване за туризъм. Най-важното е, че благодарение на него голямата аудитория на националното радио ще има възможност да се запознава с интересни места, хора и с истории, подчинени изцяло на темата за туризма в България. Изключително се радвам да обявим това сътрудничество, при това на един от най-отбелязваните от туристите у нас празници – Джулай морнинг. Нека това да бъде една метафора и символ за старта на предаването, с което всяка неделя ще пътуваме с Хоризонт." Това заяви министър Милошев и подчерта, че Министерството на туризма вижда в лицето на общественото радио един лоялен партньор, който е гарант за висок професионализъм и качество на медийния продукт.

По време на срещата генералният директор на БНР акцентира върху възможностите, които има националното радио да популяризира туристическия потенциал на България не само в страната, но и извън нейните граници. Министър Милошев определи като едно от големите достойнства на сътрудничеството с БНР възможността съдържанието на предаването да бъде превеждано на най-популярните европейски езици, както и на тези на съседните ни държави, които представляват важна част от профила на туристическия поток.

„Пътувай с Хоризонт“ започва тази неделя, а гост в първото издание ще бъде служебният министър на туризма Евтим Милошев.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!