Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР и Асоциацията на доброволците обединяват усилия за превенция и информираност на гражданите при кризи

Снимка: Ани Петрова

Българското национално радио и Националната асоциация на доброволците в Република България обединяват усилия за превенция и по-добра информираност на гражданите за реакция и защита при бедствия и кризи. Двете организации ще си сътрудничат за организирани на кампании, насърчаващи гражданската активност. Това е предвижда договор за сътрудничество, подписан от генералния директор на БНР Милен Митев и председателя на Асоциацията д-р Ясен Цветков.

"Доброволците често са първите, които достигат до мястото на бедствието и имат най-полезната информация за нуждите за засегнатите", каза Милен Митев и съобщи, че се подготвя тематична рубрика, която да концентрира усилията в превенцията. Генералният директор на БНР подчерта, че въпреки честите обвинения към медиите, че търсят лоши новини, работата на доброволците сама по себе си е наистина добра новина. Митев напомни, че благодарение на наземното радиоразпръскване, радиосигналът се разпространява успешно дори при бедствия и обобщи: "Радиото е една от последните защитни линии на фронтовата линия на бедствието."

Д-р Цветков допълни, че винаги препоръчват при аварии хората да имат преносим радиоприемник. "Радиото винаги ще остане до хората при бедствие дори в дигиталната епоха" подчерта председателят на доброволческата асоциация и напомни, че Българското национално радио има специфична роля в системата на националната сигурност.   


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!