Емил Минев: Готвенето с нулев отпадък е глобална тенденция

Зеленчуците могат да се измиват вместо да се белят
Готвенето с нулев отпадък е глобална тенденция, казва международния готвач Емил Минев. Според статистика, която той цитира, между 40 и 50% от всичко, което произвежда западния свят, се изхвърля. Това, според него е голяма проблем, защото една голяма част от света гладува, а на други места се изхвърля храна.

По думите му зеленчуците могат да се измиват вместо да се белят, а ако се обелят може с обелките да се направи бульон, може да се направят на супа, стига да са чисти и да са годни за ядене.

Шеф готвачът се определя като космополит и смята, че вместо да се спори кое ястие към коя народност принадлежи, е по-добре да се учим едни от други и да използваме добрите практики от всяка кухня.

В момента Емил Минев живее в Лондон, но често посещава нашата страна, за да обучава млади готвачи и да предава кулинарните си познания. Той готви професионално от 31 години и споделя, че вдъхновение да избере тази професия са били двете му баби и техните уютни домашни гозби.
Още от Радиокафе